0 C
Chișinău
vineri, 21 ianuarie, 2022

Diplomat francez: „Un stat cum este Moldova în momentul de față nu are mare viitor”

Must read

Comentarii recente

Începând cu anul 2009 moldovenii au avut „un val de speranță” şi „este mare păcat că s-a spulberat din diferite motive, motive care sunt până în ziua de azi încă neclare”, fapt care „este foarte greu de înțeles pentru oamenii de aici, pentru moldoveni”.

„Trebuie să se întâmple ceva aici, trebuie să se trezească conștiința cetățeanului, dar mai ales, mai ales cred că trebuie să se trezească conștiința politicienilor”. De această părere este Veronique North-Minca, fost secretar la ambasada Franţei de la Chișinău.

Potrivit diplomatului francez, „nu e destul să spui că ești pro-european”, ci mai trebuie să şi demonstrezi „că ai o voință adevărată, adică voința asta să intre în tot circuitul administrativ până jos, să faci reforme care sunt concrete”.

„Adică nu este destul să faci conferințe și treninguri dacă aceste treninguri nu aduc beneficii ulterior cetățeanului. Este extrem de important ca banii investiți să aibă un rezultat palpabil pentru cetățeanul de rând”, a menţionat Veronique North-Minca în cadrul unui interviu oferit pentru Radio Europa Liberă.

„Și acum, o mare întrebare: s-a spulberat o speranță, speranța europeană, și moldovenilor li se prezintă o altă „speranță”, eu pun acest cuvânt între ghilimele. Pentru că un stat cum este Moldova în momentul de față eu nu cred că are mare viitor. (…) Trebuie clasa politică să evolueze, să fie responsabilă, să aibă o viziune de viitor pentru țara asta, o viziune adevărată, adică cu un plan bine stabilit, pentru că o viziune este însoțită de un plan”, a mai menţionat diplomatul.

Veronique North-Minca a mai opinat că „Justiția trebuie să-și facă treaba în mod independent, însă problema cu miliardul cred că este marele semn de întrebare” şi „o problemă majoră”.

„Dacă se face transparență asupra acestui caz, cu un „C” mare, și când vor înțelege oamenii ce s-a întâmplat și cum a fost posibil să se întâmple chestia asta, numai atunci se pot lua măsuri ca așa ceva să nu se mai întâmple pe viitor și numai atunci va fi posibil ca oameni, poate, să capete o anumită încredere”, a mai menţionat ea.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri