-5.6 C
Chișinău
marți, 25 ianuarie, 2022

Dinu Plîngău, REACȚIE la acuzațiile membrului CSJ, Dorel Musteață: „Voi vorbi cu ambasadorii acreditați la Chișinău despre formele de presiune folosite de reprezentanții puterii judiciare”

Must read

Comentarii recente

sursa foto: realitatea.md

Președintele interimar al Platformei DA, Dinu Plângău a venit cu o reacție la acuzațiile aduse de membrul CSJ, Dorel Musteață, votat recent în această funcție de Parlament. Plîngău infirmă faptul că din cauza tatălui său R. Moldova ar fi pierdut un dosar la CtEDO, din simplul motiv că acesta a fost un simplu inspector de la CCEC și nu polițist, care doar a colectat probe despre corupție și le-a transmis procurorilor, iar aceștia – magistraților care sunt responsabili de procesul justițiar.

„Domnule „reformator”, la ce bun mai sunt trei instanțe – fond, apel și supremă – dacă vina pentru pierderea unui proces o plasați pe un inspector, și nu pe un judecător? Îndemn toată presa să mă viziteze pe mine sau pe familia mea, să vadă ce familie modestă am, cu bun simț și care nu merită nici măcar să fie pomenită de baronii care au contribuit la sărăcirea Republicii Moldova. Niciodată nu am vorbit despre familia mea, anume pentru a-i proteja de acești neoameni,” a scris Plîngău pe pagina sa de Facebook.

„ Cât de josnic trebuie să fii să te legi de tatăl meu, pensionar de vreo zece ani și care a decedat acum câteva luni, doar pentru a mă intimida. Cu câteva zile în urmă am fost atenționat că băieții de la MAI, alături de unii judecători asupra cărora planează suspiciuni de corupție, vor să mă reducă la tăcere, pe mine și pe colegii din Platforma DA care au publicat niște documente despre corupția din sistem. Ieri am fost contactat de un jurnalist și m-a atenționat că trebuie să mă pregătesc de lovituri sub centură. Azi, baronul justiției moldovenești, Dorel Musteață, împreună cu băieții de la MAI mi-au trimis un semnal să am grijă de familia mea.

Pe unele portaluri dubioase, care l-au slujit pe Plahotniuc, au apărut mai multe falsuri. Musteață, cel care va reforma justiția moldovenească, declară că tatăl meu, pensionar din 2011, care a decedat anul acesta, ar fi pierdut un dosar la CtEDO. Acest lucru denotă nu doar problemele de integritate pe care le are Musteață, ci și lipsa cunonștințelor elementare. Un inspector de la CCEC (nu polițist la Edineț, cum se impută) colectează probe despre corupție, le transmite procurorilor, iar aceștia – judecătorilor care trebuie să judece dacă sunt suficiente probe pentru ca o persoană să fie condamnată sau nu. Domnule „reformator”, la ce bun mai sunt trei instanțe – fond, apel și supremă – dacă vina pentru pierderea unui proces o plasați pe un inspector, și nu pe un judecător? Îndemn toată presa să mă viziteze pe mine sau pe familia mea, să vadă ce familie modestă am, cu bun simț și care nu merită nici măcar să fie pomenită de baronii care au contribuit la sărăcirea Republicii Moldova. Niciodată nu am vorbit despre familia mea, anume pentru a-i proteja de acești neoameni.

Acum, calific aceste atacuri ca o formă de a mă intimida și a mă reduce la tăcere, folosind drept țintă familia mea: tatăl, mama și fratele. Mama mea lucrează inspector de rând la FISC și a fost intimidată de nenumărate ori pe timpul lui Plahotniuc pentru activitatea mea politică. Are un salariu de vreo 7000 mii lei și poate pleca oricând ca să nu mai vadă practicile și indimidările de pe vremea lui Plahotniuc.

Fratele meu este procuror onest și modest la Chișinău. Pe vremea lui Harnujen, amenințat cu dosare, fiind la un pas de a pleca în avocatură. Are un apartament și un mercedes din 88, care a aparținut tatălui decedat. Eu nu am nicio tangență cu activitatea lui, la fel cum nici el nu trebuie să răspundă pentru activitatea mea politică. Vă asigur că aceste atacuri și presiuni mă fac și mai determinat să lupt împotriva corupției mari. Aceste tentative disperate de a mă intimida denotă cât de mici sunt acești oameni și cât de fricoși sunt.

Vă reaminesc că acest Dorel Musteață, membru în CSM pe toată perioada statului capturat, acum va reforma justiția având protecția celor de la guvernare, un fel de impunitate chiar și față de documentele SIS care-l acuză de îmbogățire ilicită.

La Chișinău urmează să discut cu mai mulți reprezentanți ai ambasadelor acreditate în Republica Moldova, unde vom vorbi despre îngrijorările folosirii unor asemenea forme de presiuni din partea reprezentanților puterii judiciare,” a scris Dinu Plângău pe pagina sa de Facebook.

Musteață a declarat pentru realitatea.md că tatăl lui Dinu Plângău, care la acel moment activa în cadrul Inspectoratului de Poliție Edineț, ar fi vinovat de pierderea unui dosarului la CtEDO de Moldova.

Precizăm că, fostul deputat al Platformei DA, Alexandr Slusari, a publicat un document cu referire la Dorel Musteață și Nina Cernat, obținut de la SIS. Actul scoate la iveală că, Dorel Musteață și soția sa, fiica și soacra ar deține patru autoturisme, șapte apartamente în municipiul Chișinău, cu suprafața totală de 421,4 metri pătrați, patru încăperi nelocative, inclusiv un local cu destinație economică, două case de locuit cu suprafețe de aproape 240 de metri pătrați, 17 terenuri agricole și altele.

Procuratura Anticorupție a anunțat că examinează în cadrul unui proces penal, acțiunile pretinse a fi ilegale ale celor doi magistrați, prin prisma săvârșirii infracțiunii de îmbogățire ilicită.

Precizăm că pentru numirea lui Dorel Musteață în funcție de judecător la CSJ a au votat 52 de deputați. Potrivit legislației, promovarea în funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție se aprobă de către Parlament, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri