19.4 C
Chișinău
joi, 11 august, 2022

Dinu Plângău, despre ziua independeţei sărbătorită la Orhei: Hoţul le dă o bucată de pâine şi le fură viaţa

Must read

Comentarii recente

Am văzut primitivismul oamenilor, primitivismul nostru la sărbătoarea de la Orhei. Ceartă, îmbulzeală, copii striviţi în mulţime pentru o bucată de cârnaţ, spaima şi lacrimile acestora, bucuria şi obsesia bolnavă, credinţa beată într-un hoţ care le dă o bucată de pâine şi le fură viaţa.

Mulţimea este beată şi oarbă când este flămândă. Cei care azi te ridicau în slăvi, mâine vor arunca primii cu pietre în tine. Citiţi istoria celor care au inventat „cârnaţul şi circul”! Aşa a fost şi cu al nostru prim politician din Republica Moldova, Vlad Filat, prin asta a trecut şi Leancă, Ghimpu şi Chirtoacă care în 2015 era ridicat în slăvi de oameni, iar peste câteva zile era huiduit în timp ce moşul său primea pumni în cap de la aceeaşi oameni. Prietenii şi colegii primii au înfipt cuţitul în spate. Asta a fost şi cu Voronin, aceeaşi soartă îl aşteaptă pe Plahotniuc, pe toţi care cultivă primitivism, reguli murdare şi prieteni mârşavi.

Suntem într-o prăpastie şi aş vrea să-i urăsc pe cei care se închină pentru „un cârnaţ”, dar nu pot. Sunt flămânzi, minţiţi şi trădaţi de atâtea ori că azi le este greu să mai creadă în ceva decât în burta plină.

Îi urăsc pe cei care se declară elite şi îşi asumă roluri importante, pe cei care puteau influenţa lucrurile spre bine, dar au făcut mai rău. Scriitori, cântăreţi, editori, experţi şi funcţionari. Prin câte partide au trecut? Câţi oameni au trădat? De câte ori s-au trădat pe sine? Ieri cu verzii sau cu roşii, azi cu duşmanii lor. Ieri impuneau oamenii să iasă împotriva lui Plahotniuc, azi, îi mână ca pe o turmă pentru a-l susţine. Partidele vin şi pleacă, oamenii vin şi pleacă, iar noi trebuie să trăim cu deciziile noastre.

Cruzimea, indiferenţa şi haosul se văd cel mai bine într-o societate săracă material şi lipsită de valori. Părinţii şi buneii noştri ne-au lăsat aşa o moştenire. Noi nu am putut s-o influenţăm. Acum putem. Pentru greşelile lor a avut de suferit generaţia mea şi ea-i pierdută. Irecuperabil. Dar nu şi cea care vine. Tot ce avem de făcut e să devenim într-o bună zi curajoşi.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

3 COMENTARII

 1. „BERE GRATIS”? La ORHEI? (1)

  Da stați! Stați, bre oameni buni! Stați, nu vă mai îmbulziți așa! În primul rând nu merge vorba de renumita formație de pop-rock „BERE GRATIS” din România . La noi, la Orhei lucrurile sunt cu mult mai „cool”! La noi chiar se dă BERE GRATIS în natură, poți să bei cât îți poftește inima până te dai de-a dura! Și nu numai bere! Se dau chiar și CÂRNĂCIORI GRATIS! Poși să mănânci tot cât îți poftește inima, adică câți vrei, că-i „na șaru”, adică pe degeaba! Acesta-i doar începutul și-i extraordinar! Bem bere gratis pe săturate, mâncăm cârnaciori gratis tot pe săturate și apoi la sigur, ca ne va veni și cheful de cântat. Vom strânge țiganii din împrejurimi și vom face o fanfară „CÂRNĂCIORI GRATIS” de frații de peste Prut vor „cădea în coadă” de invidie.

 2. „BERE GRATIS”? La ORHEI? (2)

  Pai, bine, oameni buni! Cei, care au mâncat cârnăciori gratis, să le fie de bine. Nu-i invidiez, nici câtuși de puțin. Dar de unde s-a luat acest „eldorado” moldovenesc la Orhei? Totul vine de la renumitul orheian și bancher de foarte rea credință Ilan Shor, care după cum știți ne-a ușurat caznaua statului cu peste un MILIARD de dolari. Zilele astea bancherul hoț a aflat, că în următorii 7,5 ani în loc să stee la dubală cum l-a condamnat tribunalul și să-l scarpine puricii sub burtă, va sta în libertate și va scărpina el evreica sub burtă, cât îi va pofti inima. De aici și „eldorado” moldovenesc de la Orhei! Cârnăciori gratis, bere gratis, cât îți poftește inima, magazine pentru săraci, parc pentru odihnă și distracții, concerte pentru plebei, etc.

 3. „BERE GRATIS”? La ORHEI? (3)

  Păi, bine oameni buni! Dar cine plătește acest dezmăț boieresc de la Orhei? Stați liniștiți și nu fiți atât de mărunți. În primul rând Ilan Shor a furat peste un miliard în dolari, iar pentru „eldorado” de la Orhei s-a cheltuit mai puțin de a mia parte din ceia ce-a furat „geniul” bancar Ilan
  Shor. Aaa! Că s-a furat de peste o mie de ori mai mult decât ceia ce s-a dat, asta-i altă chisăliță de pierge. Dar este și un lucru bun în toată această „afacere” evreiască. S-a luat foarte mult de la toți și s-a dat foarte puțin numai unora. Așa un fel de haiducie evreiască, că doar Orheiul este renumit cu trecutul său haiducesc.

  În încheiere, foarte pe scurt, ca concluzie. Toate acestea ar fi fost imposibile fără contribuția hotărâtoare a jupânul Plahotniuc. Fără strângerea între picioarele oligarhului a justiției, fără îngenunchierea la picioarele lui a poliției și fără coruperea și șantajarea, care a dus la supunerea parlamentului, aceste abuzuri ar fi fost de neimaginat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri