20 C
Chișinău
sâmbătă, 1 octombrie, 2022

Dinu Plângău, despre planul de rezervă al protestatarilor: „Nu putem lăsa ţara pe mâna unor criminali”

Must read

Comentarii recente

În cadrul unui interviu acordat pentru portalul Tribuna, Dinu Plângău, membru al Platformei Demnitate şi Adevăr, a fost întrebat: „Aveţi un plan de rezervă în cazul în care guvernarea nu va ţine cont de protestul de duminică şi îşi va implementa propria agendă politică?”

„Experienţa ne-a învăţat să gândim pe termen lung. Cât mai avem forţe şi oameni curajoşi, vom avea şi planul B, C, D. Nu putem lăsa ţara pe mâna unor criminali. Vom fi o mare bătaie de cap pentru ei, aşa cum am fost şi până acum”, a declarat Dinu Plângău.

Totodată, activistul a fost întrebat şi ce crede despre faptul că la ultimul protest au venit mai puţini oameni. „Sunt câţiva factori. În primul rând, la protestele Platformei DA din 2015-2016, oamenii ştiau pentru ce ies în stradă, lucrurile păreau destul de simple – ei au fost furaţi. În cazul dat, lumea nu prea înţelege ce-i va costa schimbarea sistemului electoral. Un alt factor sunt alegerile prezidenţiale din 2016, care au divizat societatea unită cu mare greu pe parcursul a doi ani. Pot adăuga aici şi numărul populaţiei active care a părăsit ţara, dar şi alte aspecte cum ar fi manipularea, încercarea de discreditare a protestelor şi liderilor, care au un impact în rândul celor neinformaţi. Partea bună este că mercenarii guvernării sunt incompetenţi, iar oamenii – din ce în ce mai informaţi”, a spus membrul Platformei Demnitate şi Adevăr.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri