-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Dinu Plângău, despre numirile în funcții exclusiv pe criterii partinice: Calitatea de membru e mult mai importantă decât profesionalismul și integritatea

Must read

Comentarii recente

Fostul deputat Dinu Plîngău, președinte interimar al Platformei Demnitate și Adevăr afirmă că unele numiri în funcțiile publice care se fac de noua guvernare sunt exclusiv pe criterii partinice.

„Calitatea de membru de partid e mult mai importantă decât profesionalismul, integritatea și meritocrația. Am criticat numirile de la MAI și alte instituții de stat. Ca să înțelegeți, cumătrismul e o formă a corupției. Nimic nou pentru Republica Moldova”, a declarat el, într-o postare pe Facebook.

Ex-parlamentarul a spus că sunt funcții politice în stat, pe care noua guvernare nu că are tot dreptul, dar este obligată să-și asume responsabilitatea, dar sunt și instituții în care numirile nu trebuie să fie făcute sub aspect politic.

„Cum se simt angajații acestor instituții sau mediul academic, profesional care ar aspira la vreo funcție de conducere, fiind integri, având calificările necesare și fiind gata să treacă toate filtrele SIS știind că nu au nicio șansă în fața unui candidat susținut de un partid, indiferent care ar fi numele acestuia”, a menționat politicianul.

Dinu Plîngău, cu referire la proiectul Platformei DA din legislatura precedentă ce prevede micșorarea salariilor nesimțite de 100.000 lei/lună pentru funcționarii de stat, a declarat: „Am întrebat unii deputați despre acest proiect și-mi este interesant dacă va fi votat în condițiile în care partidul va avea oamenii cu aceleași salarii nesimțite.”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri