-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Din septembrie, R. Moldova importă gazul la un preț cu 40% mai mare

Must read

Comentarii recente

Prețul la gaz, pentru Republica Moldova, a crescut de 4 ori, în ultima lună ajungînd la suma de 550 de dolari pentru mia de metri cubi.

Contactat de echipa Noi.md serviciul de presă ANRE a declarat: este informație oficială că în luna august gazul a fost cumpărat cu 440 de dolari iar în luna septembrie a fost procurat cu 550 de euro”.

Șefa statului a spus de ce autoritățile nu se vor implica în negocierea prețului la gaz În ultimele două luni, Republica Moldova importă gazele naturale la un preț de patru ori mai mare, decît la începutul anului 2021. Despre aceasta directorul Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Ștefan Creangă, a declarat într-un interviu pentru Europa Liberă.

„Pentru luna august noi am fost informați oficial că Moldovagaz a important gazele la preț de 440 de dolari pentru mia de metri cubi, iar pentru septembrie, prețul este de 550 de dolari. La începutul anului era 127 de dolari”, a explicat Creangă. Precizăm că la sfîrșit de septembrie, expiră contractul de livrare a gazelor cu Federația Rusă. Deocamdată nu se cunoaște la ce preț țara noastră va achiziționa gazul din octombrie.

Președintele țării, Maia Sandu, a declarat că nu este de competența guvernării să negocieze cu Rusia noile tarife, asta chiar dacă în ultimii 20 de ani toate guvernele au făcut parte din grupul de negociatori.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri