7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Din cauza cui vom trăi ca în Coreea de Nord?, de Vasile Grozavu

Must read

Comentarii recente

Filat, plaha, voroninRepublica Moldova la ora actuală este ca și Coreea de Nord cu doi dictatori – Filat și Plahotniuc. Teama lor patologică este generată de faptul că în UE vor trebui să răspundă pentru guvernarea dezastruoasă .

Acesta e motivul pentru care ei își imaginează că PL, condus de Mihai Ghimpu, poate fi transformat în mașină de vot astfel încât să nu-i pună la respect și să le ceară un raport clar, detaliat despre BEM, Aeroport, Pădurea Domnească, fisc, etc.. Pentru aceasta ei nu doresc, în ruptul capului, să partajeze funcția de șef al statului, care în momentul de față este exercitată de un cetățean în care are încredere un procent sau două din populație. În condițiile în care ea ar reveni liberalilor, noi am ajunge în mod cert la apropierea firească a Coreii de Nord de Coreea de Sud. Coreea de Sud, ați intuit corect – e România.

Aici există interesele a doi oligarhi care își bat în mod cinic joc de popor, aducându-l la limita răbdării. Ceea ce am auzit astăzi de la un filfizon cu transplant care acum 5 ani urla cât îl țineau bojocii – Moldova fără Voronin, Moldova fără comuniști, întrece orice imaginație despre onestitate și cumsecădenie. El vrea să readucă, deja cu Plahotniuc, o dictatură feroce, pretins europeană, cică reformă în casa noastră. Nu uitați, Plahotniuc, este cel care a învârtit afaceri de milioane împreună cu fiul lui Voronin. De ce nu l-ar lua în horă și pe Filat, avându-l pe Voronin șef al statului, așa după cum se dorește bătrânul comunist.

Președinte –nu, procuror general – nu, liberalii nu trebuie să aibă dreptul de a-i pune la respect pe cei care au furat țara ca în codru. Logica lor e perfectă. Asistăm la o plahotnicizare și filatelizare grotescă a R.M. ceea ce nu se va termina altfel decât cu un Maidan pe care acești doi indivizi, care simbolizează răul în R.M. îl doresc cu toată ființa.
Deja nu mai cred în rezultatul pozitiv al negocierilor , am obosit să-i urmăresc pe acești nesimțiți care se dau importanți. Vreau să vină odată Iohannis, președintele României, pe care Angela Merkel, l-a rugat să ajute R.M. Vreau să aud cum va interpreta domnia sa alianța lui Filat și Plahotniuc cu Voronin cel căruia UE i-a spus direct că nu trebuie să joace la două capete încă atunci când ducea poșta de la Bruxelles la Kremlin.

Acești indivizi, Filat, Plahotniuc, Lupu, Streleț nu au învățat nicio lecție a istoriei imediate. Ei nu văd că liberalii reprezintă o forță care militează pentru apropierea firească dintre cele două state românești, iar intelectualii, conștiința acestui neam îi susțin în această aspirație.

Tertipurile lor sunt incalificabile, culisele lor mârșave și jocurile de sub preș abominabile. Pentru aceasta vor plăti un preț greu. S-ar putea să fie dați în căutare de Interpol, ca și Yanukovici și Azarov dacă nu-și iau de seamă.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri