-3.8 C
Chișinău
vineri, 3 februarie, 2023

Din 1 octombrie cota TVA pentru HoReCa va fi redusă la 6%, prevedere valabilă doar pe perioada stării de urgență

Must read

Comentarii recente

Parlamentul a decis astăzi reducerea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA) pentru sectorul HoReCa, de la 12% la 6%, prevedere ce va fi aplicată mai devreme decât a fost preconizat inițial și doar pentru perioada stării de urgență și stării de urgență în sănătate publică.

Potrivit proiectului de lege, reducerea cotei de impozitare a TVA, pentru sectorul HoReCa, vine în contextul multiplelor restricții impuse agenților economici din acest domeniu, în ceea ce privește desfășurarea diverselor activități, pierderilor enorme pe care le-au avut de suferit prestatorii de servicii, care s-au reflectat inclusiv în micșorarea salariilor, reducerea locurilor de muncă sau chiar falimentarea afacerilor.

Deputații Partidului „Șor”, Marina Tauber și Vadim Fotescu, au concretizat, în plenul legislativului, că legea privind reducerea TVA pentru sectorul HoReCa a fost elaborată de fracțiunea Partidului „Șor” și că sunt gata să voteze pentru ca aceasta să fie aplicată mai devreme.

Legea care prevede reducerea TVA până la 6% în sectorul HoReCa, a fost promulgată în luna mai a acestui an și urma să fie aplicată din 21 noiembrie 2021. Deputații majorității parlamentare, însă, au elaborat un alt proiect de lege prin care au propus ca această măsură să intre în vigoare mai devreme, mai exact, din 1 octombrie. Proiectul de lege a fost adoptat cu votul a 86 de deputați, în ambele lecturi.

Autoritățile Republicii Moldova au instituit din nou stare de urgență în sănătate publică la nivel național, din 10 septembrie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri