0.5 C
Chișinău
miercuri, 26 ianuarie, 2022

Diaspora din Irlanda şi Germania, solidară cu protestatarii de la Chişinău: „Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi”

Must read

Comentarii recente

diaspora germaniaDiaspora se declară din nou solidară cu protestatarii de la Chişinău. Concetăţenii noştri stabiliţi la Berlin şi Dublin au organizat flashmobuuri pentru a-şi arăta faţă de încercările tandemului PD-PSRM de a schimba sistemul electoral.

„Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi!”, au scandat mai mulţi moldoveni stabiliţi în Irlanda. Acelaşi mesaj a fost transmis guvernării de la Chişinău şi în cadrul unui flashmob organizat chiar în faţa Parlamentului European. În acest mod un grup de moldoveni stabiliţi în Belgia si Luxemburg au protestat faţă de acţiunile PD-ului care, în cârdăşie cu PSRM, încearcă să schimbe sistemul de vot în lipsa unui consens naţional.

„La închisoare, nu la guvernare!”, a fost una dintre lozincile scandate la Berlin.

diaspora irlanda„Am venit să-i susţinem pe concetăţenii noştri care protestează astăzi la Chişinău, dar şi din alte oraşe din Europei. Protestăm faţă de tărăgănarea investigaţiei furtului miliardului care nu a dat nicio roadă, faţă de corupţie endemic,  faţă de traseismul politi şi imensa ipocrizie din Parlamentul nostree. Un partid care a luat 14% la alegeri are acum 40 de deputaţi şi majoritatea voturilor. Protestăm faţă de monopolizarea puterii de către un singur om – Plahotniuc şi gruparea lui mafiotă”, a menţionat un tânăr stabilit în capitala Germaniei.

Precizăm că astăzi mii de oameni din mai multe raioane ale ţării au venit la un protest în faţa Parlamentului. S-a cerut retragerea necondiţionată a proiectelor de lege, înaintate de PD şi PSRM privind sistemul uninominal şi mixt.

Dacă solicitarea nu va fi auzită de guvernanţi, societatea civilă va organiza un nou protest pe 28 mai.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri