9.4 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

Dezvăluiri despre 7 aprilie 2009; „Plahotniuc a încercat o lovitură de stat, iar operaţiunea a condus-o Zubic; Dacă ar fi desecretizată, corespondenţa Voronin-Reşetnicov din acea zi ar spune multe”

Must read

Comentarii recente

7-aprilieLa şapte ani de la tragicele evenimente din aprilie 2009, dezvăluirile continuă să apară. Fostul deputat Grigore Petrenco afirmă că pe 7 aprilie 2009 a avut loc o încercare de lovitură de stat, autorul fiind nimeni altul decât oligarhul Vladimir Plahotniuc.
 
„A fost o încercare de lovitură de stat, cu implicarea opoziţiei de atunci, adică s-a dorit ca să fie cu mâna opoziţiei. Atunci Plahotniuc nu avea aşa putere ca acum şi a făcut totul cu alte persoane. Ce mă face să cred că Plahotniuc a încercat să facă o lovitură de stat: uitaţi-vă unde se află persoanele cu funcţii de răspundere de atunci. Reşetnicov a venit în majoritatea parlamentară, împreună cu toţi trădătorii. Cu siguranţă el ştie ce a fost atunci. Zubic, care controlează mai multe hoteluri. Papuc atunci a dispărut în 7 aprilie, iar Zubic a condus atunci acţiunea. Mejinschi, la fel, este una din persoanele care au avut atunci funcţii cheie. Apoi sunt sportivii care au încercat atunci să destabilizeze situaţia, sportivii lui Ţuţu”, a declarat Grigore Petrenco în cadrul emisiunii Interpol, la TV7.

Potrivit fostului deputat, Plahotniuc a recurs la acele acţiuni pentru că voia să capete influenţă şi să se ridice de la nivelul anticamerei preşedintelui comunist Vladimir Voronin.

„Pe timpul nostru a fost şi corupţie şi mulţi ştiau ce făcea Reşetnicov şi Voronin probabil cunoştea. Dar mulţi dintre ei se află acum în subordinea lui Plahotniuc. Şi Zubic, şi Reşetnicov. Mi-aş dori ca guvernarea să desecretizeze corespondenţa din 7 aprilie dintre Voronin şi Reşetnicov. Cu siguranţă vom afla multe lucruri”, afirmă Petrenco.

„Pentru mine este clar că în aprilie s-a dorit lovitura de stat pentru ca Plahotniuc să preia puterea. Şi asta pentru că este una să te aştepte cineva în anticameră şi alta este tu să stai la cineva în anticameră”, a mai spus fostul deputat.

Totodată, Grigore Petrenco a povestit cum l-a cunoscut pe Plahotniuc. „Eu cunoşteam că Plahotniuc încearcă să rezolve multe chestii. Prima mea întâlnire cu el a fost la un concert cu tinerii şi Plahotniuc era unul dintre organizatorii evenimentului. Când l-am văzut prima dată, am înţeles că acest om este foarte rău”, susţine Petrenco.

Fostul parlamentar a mai declarat că a fost exclus din PCRM la fel ca şi alte voci puternice anume la indicaţia lui Plahotniuc. „În PCRM a existat întotdeauna lupta pentru putere, de asta şi ne-au exclus din PCRM, pentru că s-a ştiut că în actualul Parlament astfel de oameni ca noi nu trebuiesc ca să nu-i încurce lui Plahotniuc. Au fost multe dezbateri în fracţiunea PCRM de atunci privind privatizările, mai ales hotelul Codru, dar Voronin avea influenţă. Ţin minte că am avut discuţii serioase la aceste subiecte, dar Voronin a insistat. Fracţiunea nu era de acord cu multe decizii de ale sale. Şi în asemenea situaţii înţelegi că nu este totul aşa cum este scris în programul electoral şi poate de asta şi au fost decizii radicale între fracţiunea noastră de atunci”, a punctat Petrenco.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri