7.2 C
Chișinău
luni, 20 martie, 2023

Dezbateri aprinse între PLDM și PCRM la Cabinetul din Umbră

Must read

Comentarii recente

start_1170356Întrucât Parlamentul a stabilit deja data alegerilor parlamentare – 30 noiembrie, reprezentanții celor mai importante partide politice au fost aseară invitații Cabinetului din Umbră de la Jurnal TV.   

Vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc și deputatul PCRM Grigore Petrenco s-au antrenat în dezbateri aprinse, dar și acuzații reciproce atunci când au fost nevoiți să răspundă la întrebări incomode adresate de comentatori politici.

Polemicile au devenit încinse atunci când s-a discutat despre problema corupției, dar și a dosarelor de rezonanță care nu au mai fost finalizate.

„Noi începem să avem primele semne că și instanțele de judecată se purifică, iar atenția trebuie acordată acestor instituții care dau verdictele. Avem funcționari reținuți pentru corupție. Trebuie să facem presiuni nu asupra politicienilor, dar asupra instituțiilor de stat”, a declarat Vadim Pistrinciuc.

„Dar atunci când aceste instituții sunt subordonate politicienilor? Atunci când ați semnat acordul de constituire a coaliției și ați subordonat CSJ, PG Partidului Democrat? Cum poate CNA să lupte cu corupția, dacă acest centru este subordonat lui Plahotniuc? Chetraru este persoana lui Plahotniuc și mai multe instituții internaționale au refuzat să conlucreze cu aceste centru. În situația de astăzi, Filat este șantajabil. El a fost demis pentru corupție și până astăzi este în libertate”, a venit cu replica Grigore Petrenco.

„Demiterea Guvernului Filat a fost un act politic. A avut scopul de a iniția o campanie publică cu scopul de a neutraliza un partid politic, împreună cu liderul său, fapt ce a eșuat”, a ținut să explice reprezentantul PLDM.

„Atunci când aceste instituții vor elibera mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc și Filat, atunci voi crede că se luptă cu corupția. Voi luptați cu corupția în rândul elevilor, dar nu a oligarhilor”, a dat replica deputatul PCRM.

În cadrul emisiunii, Grigore Petrenco a fost întrebat despre plecarea lui Marc Tkaciuk din parlament, dar și despre rolul lui Vladimir Plahotniuc în acest sens.

„Pentru oponenții politici, plecarea lui Tkaciuk din Parlament este un semnal că ei trebuie să se pregătească de o luptă foarte serioasă cu PCRM. Sâmbătă nu vom avea nicio plenară. Plahotniuc este cea mai nepopulară persoană cu un antiraiting de peste 90%. El înțelege că partidul pe care îl conduce nu va intra în parlament. Unica soluție sunt banii cu care i-ar putea cumpăra pe unii alegători. Ei caută soluții. Unii dintre ei consideră că salvarea este în alianțe. Vor încerca să corupă. PCRM nu va face niciodată coaliție cu Plahotniuc”, a spus Grigore Petrenco.

La rândul său, Vadim Pistrinciuc a negat zvonurile despre anumite disensiuni între premierul Iurie Leancă și președintele PLDM, Vlad Filat.

„Nu există disensiuni, pot să existe păreri diferite asupra unor subiecte. Această convergență între un prim-ministru performant și un președinte de partid tot timpul trezește anumite animozități între taberele adverse sau în cele de cârcotași. Sunt subiecte inventate, alimentate pe undeva de cineva”, a explicat Pistrinciuc.

sursa: jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri