4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Deși cu dosare penale, Stela Munteanu a revenit la primăria din Trușeni/Trușenenii protestează!

Must read

Comentarii recente

Astăzi, mai mulți trușeneni au ieșit în fața primăriei locale să protesteze împotriva revenirii primăriței Stela Munteanu la primărie.

Consilierul municipal al Platformei DA, Iurie Tesa, a spus că „dna primară, certată rău cu legea, care ar trebui să stea la penitenciarul de la Rusca pentru multe ilegalități, a revenit la primărie și va gestiona în continuare treburile locale în interes propriu, departe de problemele locuitorilor com. Trușeni.”

„Constat cu stupoare, actul justiției din RM atât de putred, chiar plin de mucegai! Ce face Procuratura, CNA, ANI? Cine se autosesizează în această țară?”- se întreabă consilierul.

Amintim că primarul de Trușeni, Stela Munteanu, arhitectul-şef, fostul şef al întreprinderii municipale şi un agent economic sunt cercetați în dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei riscă până la zece ani de pușcărie pentru că eliberau acte permisive pentru legalizarea imobilelor și pentru că au încercat să deposedeze de locuință o septuagenară. 

În luna august, ofiţerii CNA şi procurorii au identificat multiple cazuri de pretindere de mijloace financiare de la agenţi economici şi persoane fizice în schimbul eliberării certificatelor de urbanism pentru construcţie şi al altor documente pentru legalizarea unor imobile sau terenuri. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1.000 de euro. Au fost documentate şi cazuri în care suspecții au pretins  terenuri în schimbul eliberării unor acte permisive.

Tot atunci, în cadrul investigaţiilor a ieșit la iveală şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi care aparţineau unei locuitoare, în vârstă de 73 de ani, a comunei Truşeni. Datele dosarului arată cum primarul discută cu complicii săi planul de deposedare de avere a femeii singure. Complicii urmau să obțină încrederea femeii pentru a putea intra în posesia actelor originale de proprietate asupra casei de locuit din Truşeni, a unor terenuri, dar şi a unui apartament din capitală. Din discuţiile purtate, după cum scrie CNA, banii pe care i-ar fi obţinut după vânzarea proprietăţilor menţionate urmau să fie împărţiţi între membrii grupului.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri