16.6 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

Deputatul român Matei Dobrovie somează Bucureştiul să condiţioneze ajutorul pentru RM: „PSD a transmis bani unui guvern învestit hoţeşte; Banii contribuabililor români vor merge la PD şi Plahotniuc”

Must read

Comentarii recente

Matei Adrian DobrovieAcuzaţii grave de la tribuna Camerei Deputaţilor de la Bucureşti. Deputatul Matei Adrian Dobrovie, din grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România, a declarat că România trebuie să condiţioneze asistenţa financiară acordată Chişinăului şi că banii contribuabililor români vor ajunge, de fapt, la partenerii PSD – oligarhul Vladimir Plahotniuc şi partidul său.

„Din păcate, prin decizia de a da un cec în alb actualei puteri de la Chişinău, PSD produce grave prejudicii de imagine României în Republica Moldova. PSD a transmis banii unui guvern care a fost învestit hoţeşte, la miezul nopţii, în contextul unor proteste masive. Banii contribuabililor români vor ajunge la partenerii PSD din R. Moldova – Partidul Democrat şi liderul oligarh al acestuia Vladimir Plahotniuc. Acest partid este cotat în sondaje cu 2.5% intenţii de vot, iar Plahotniuc este unul dintre cei mai detestaţi politicieni din R. Moldova cu un anti-rating de 98%”, a declarat deputatul Matei Adrian Dobrovie.

Parlamentarul USR a mai menţionat, în plenul Camerei Deputaţilor, că cetăţenii RM au fost impresionaţi de progresele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei şi au creat sloganul „DNA, treci Prutul!”.

„Ei au protestat în semn de solidaritate cu românii care s-au opus, prin proteste paşnice, OUG 13, care dezincrimina abuzul în serviciu şi dădea liber la furat. Moldovenii sunt dezamagiţi de faptul că România susţine, în numele unei pretinse integrări europene şi a unei false stabilităţi, consolidarea unui regim autoritar şi a statului capturat de Vladimir Plahotniuc”, a mai spus deputatul român.

„Aşa cum am precizat în programul USR, vom încuraja realizarea reformelor absolut necesare privind independenţa justiţiei, lupta anti-corupţie, însănătoşirea sectorului bancar şi investigarea fraudelor, măsuri menite să ducă la deoligarhizarea Republicii Moldova. Finanţările acordate de România autorităţilor de la Chişinău trebuie condiţionate de îndeplinirea acestora. Altfel banii vor fi risipiţi, iar niciunul dintre malurile Prutului nu va câştiga nimic”, a punctat Matei Adrian Dobrovie.

Amintim că, la 27 februarie curent, în baza Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între RM şi România, Ministerul Finanţelor Publice al României a eliberat tranşa a doua a împrumutului, în valoare de 50 de milioane de euro. Guvernul de la Bucureşti nu a stabilit condiţionalităţi pentru acordarea acestui împrumut partenerilor de la Chişinău, care s-au angajat doar declarativ să implementeze reforme în RM.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri