-1.7 C
Chișinău
duminică, 29 ianuarie, 2023

Deputații vor apartamente la jumătate de preț

Must read

Comentarii recente

start_116552547 de deputați pretind că au nevoie de condiții mai bune de trai și insistă să fie construit un bloc locativ, în centrul Chișinăului, iar prețul apartamentelor să fie de 300 de euro pentru un metru pătrat în loc de 700 de euro, informează jurnal.md.

16 liberal – democrați, 14 comuniști, 7 liberal – reformatori, 6 democrați și 4 deputați neafiliați au cerut președintelui Parlamentului să identifice un teren. Acesta la rîndul său s-a adresat Guvernului, de unde deocamdată nu a primit răspuns pozitiv.

Potrivit sursei citate, într-un document plasat pe site-ul Primăriei Chişinău este indicat, însă, că firma lui Pleşca a construit în 2011 trei blocuri sociale pe un teren amplasat pe strada Valea Tradafirilor. Aleşii poporului ar fi format şi un grup de iniţiativă, responsabil de încheierea tuturor tranzacţiilor.

Printre membri s-ar număra comunistul Victor Mândru, liberal-reformatorul Anatol Arhire, deputatul PD, Stela Jantuan şi liberal-democraţii Elena Frumosu, Nae Simion Pleşca, Gheorghe Focşa, Ion Balan şi Alexandru Cimbriciuc. Toţi opt au câte cel puţin o locuinţă.

Dacă unii nu au fost de găsit pentru a comenta informaţiile, alţii au negat existenţa unei astfel de iniţiative.

Ceva mai vorbăreţ a fost deputatul PCRM, Victor Mândru, care recunoaşte că ideea construcţiei unui bloc de locuinţe pentru parlamentari există, însă, precizează că beneficiari vor fi doar aleşii care nu au unde locui.

Potrivit declaraţiei de avere din 2012, deputatul Victor Mândru are două apartamente în capitală, cu suprafețe de peste 70 de metri pătraţi fiecare.

Constatăm că doar 16 dintre legislatori nu deţin o locuinţă. Cel mai bogat în imobile este liberal-democratul Nae Simion Pleşca. În Chişinău el deţine patru apartamente, cu o suprafaţă totală de peste 200 de metri pătraţi şi o casă de 304 metri. Mai are o casă de 716 metri pătraţi în Ialoveni şi o garsonieră la Bucureşti.

Şi colegul său de partid Iurie Apostolachi are patru apartamente. Printre liberal-democraţii cu cele mai multe imobile este şi Chiril Lucinschi care are 2 apartamente şi o casă în capitală, dar şi o vilă în oraşul Odesa.

Deputaţii PLDM, Simion Furdui, Ghenadie Ciobanu şi Petru Vlah se laudă cu locuinţe de câte 400 de metri pătraţi. Preşedintele fracţiunii liberal-democraţilor, Valeriu Streleţ, are două apartamente şi o casă în capitală.

Nici parlamentarii din PD nu sunt mai săraci. Mihail Solcan, de exemplu, scrie în declaraţia lui de venit că deţine trei apartamente cu o suprafaţă totală de peste 130 de metri pătraţi şi o casă de 546 de metri pătraţi.

Preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov are o casă în Chişinău şi un apartament la Moscova.

Dintre reformatori, cel mai bogat în imobile este Oleg Bodrug care are o casă de 478 de metri pătraţi în Chişinău şi două apartamente a câte 44 metri la Bucureşti.

Liderul comuniştilor Vladimir Voronin are un apartament de peste 200 de metri pătraţi în Chişinău şi două case în raionul Dubăsari.

Deputatul PCRM Artur Reşetnikov are un apartament de peste 100 de metri pătraţi şi o casă de aproape 200 de metri, ambele în capitală.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri