14.4 C
Chișinău
joi, 26 mai, 2022

Deputații PSRM contestă ordinea de zi a ultimei ședințe extraordinare a Parlamentului, modificată „ilegal”

Must read

Comentarii recente

Astăzi, deputații socialiști, Vasile Bolea și Grigore Novac au depus o sesizare la Curtea Constituțională prin care au solicitat magistraților să se expună pe marginea constituționalității includerii în ordinea de zi a ședinței extraordinare a Parlamentului din 21 ianuarie curent a trei subiecte cu titlu de supliment.

Deputații PSRM se referă la: proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.1260/2002 cu privire la avocatură (art.10, 20, 21); proiectul de lege privind Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală; proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative (Legea nr.1515/1993, Legea nr.438/2006, etc).

În urma examinării lor în ședința plenară, primul proiect cu privire la avocatură a fost aprobat, devenind lege, iar celelalte două au fost votate în lectura întâi.

Potrivit deputaților, includerea unor subiecte suplimentare în ordinea de zi a unei sesiuni extraordinare a Parlamentului contravine normelor constituționale și a Regulamentului Parlamentului care stipulează că cererea de convocare a sesiunii extraordinare sau speciale se face în scris în adresa Biroului permanent şi cuprinde motivul, ordinea de zi propusă şi durata de desfășurare a sesiunii.

Deputații consideră că prin modificarea ordinii de zi a ședinței extraordinare au fost încălcate condițiile regulamentare de care depinde valabilitatea sesiunii extraordinare și solicită să fie declarată drept neconstituțională Legea nr.13 pentru modificarea Legii nr.1260/2002 cu privire la avocatură. Vlad Batrîncea a spus că proiectele au fost incluse pe ordinea de zi „ilegal de Grosu”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri