-0.6 C
Chișinău
joi, 1 decembrie, 2022

Deputaţii încep sesiunea primăvară – vară în sediul renovat al Parlamentului

Must read

Comentarii recente

img_1013221_thumbs_600x440_805231Astăzi, 13 februarie, parlamentarii  încep sesiunea primăvară – vară. La eveniment au fost invitaţi preşedintele Nicolae Timofti şi prim-ministrul Iurie Leancă. 

La prima şedinţă, imnul de stat a fost intonat de instrumentişti. Noutatea acestei sesiuni este sistemul electronic, care le-a dat bătăi de cap, repetînd procedura pentru a înregistra prezenţa deputaţilor. Preşedintele Parlamentului, Igor Corman a declarat că sîmbătă toţi doritorii vor putea vizita sediul Parlamentului.

“Cei care spun că în Europa nu ne așteaptă nimeni comit o diversiune împotriva viitorului Republicii Moldova. Interesele înguste de partid sunt în dauna cetățenilor. Avem nevoie de rezultate palpabile pe care le putem obține prin colaborare civilizată”, a declarat Nicolae Timofti la şesdinţă. În discursul său, premierul Iurie Leancă a asigurat comuniştii că nu vor avea loc alegeri anticipate. “Am un mesaj pentru comuniști: anul acesta vom semna Acordul și vom câștiga alegerile”, a subliniat prim-ministrul. 
Valeriu Streleţ, preşedintele fracţiunii liberal – democratice a menţionat că lupta împotriva corupţiei şi consolidarea integrităţii justiţiei rămîn prioritare pentru PLDM, iar liderul fracţiunii democratice, Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că în această sesiune deputaţii vor lucra civilizat şi eficient. Reducerea sărăciei este una dintre priorităţile PD. La rîndul său, Ion Hadîrcă spune că trebuie asigurată stabilitate sectorului bancar, să se ducă pînă la capăt reforma justiţiei, noul cod al educației, noua lege a finanțelor publice.

Menţionăm că pentru reparaţia Parlamentului, devastat în protestele din 2009, s-au cheltuit peste 300 milioane de lei. Urmează să fie renovate birourile deputaţilor, ale secretariatului, sala unde vor fi primite delegaţiile, dar şi cantina, pentru care sunt necesare încă cel puţin 170 de milioane de lei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri