7.2 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Deputaţii din majoritatea parlamentară resping ideea unei anchete internaţionale pentru elucidarea fraudei din sistemul bancar

Must read

Comentarii recente

protest parlament 20 ian 2016Reprezentanţii partidelor aflate la guvernare resping ideea unei anchete internaţionale pentru elucidarea fraudei din sistemul bancar. Asta după ce fostul angajat al CNA Mihail Gofman a declarat că recuperarea banilor furaţi va fi posibilă doar cu implicarea Uniunii Europene şi a Statelor Unite.

Deputaţii care fac parte din majoritatea parlamentară afirmă însă că acest lucru nu este obligatoriu, având în vedere că în prezent compania britanică Kroll desfăşoară un audit la Banca Naţională a Moldovei. Parlamentarii din opoziţie cred însă că tragerea la răspundere a celor vinovaţi este imposibilă fără antrenarea experţilor internaţionali.

Deputaţii din opoziţie cred însă că ancheta ce se desfăşoară în prezent în Republica Moldova bate pasul pe loc şi agreează ideea implicării experţilor internaţionali în procesul de investigare a fraudei.

Pe de altă parte, socialiştii propun crearea unei comisii parlamentare de anchetă, din care să facă parte şi experţi străini.

Amintim că şi liderul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a declarat anterior că Republica Moldova ar trebui să ceară ajutorul experţilor internaţionali, urmând astfel exemplul Nigeriei. Autorităţile statului african au anunţat că au recuperat nouă miliarde de dolari, bani furaţi din sectorul petrolier de către mai multe persoane, inclusiv de funcţionari din fosta guvernare, după ce au solicitat ajutorul Statelor Unite şi al Marii Britanii.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri