9.4 C
Chișinău
sâmbătă, 10 decembrie, 2022

Deputaţii au avizat cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman

Must read

Comentarii recente

gherghecoman-1387540659Deputatul Gheorghe Coman poate fi arestat preventiv, după ce Camera Deputaţilor a avizat cererea procurorilor. În favoarea cererii s-au pronunţat 190 deputaţi, iar 34 au fost împotrivă.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor în care s-a decis asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman a început cu o întârziere de o jumătate de oră, din cauza absenţei unei părţi a parlamentarilor convocaţi la această reuniune.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a salutat prezenţa în sală a reprezentanţilor tuturor grupurilor parlamentare, precum a unor miniştri liberali.

De altfel, prezenţa cea mai mare la şedinţă a fost înregistrată în rândul grupului PNL.

Gheoghe Coman nu a fost prezent la şedinţa în plen pentru a-şi prezenta punctul de vedere.

Liderul deptaţilor PNL, George Scutaru, a declarat înaintea şedinţei că parlamentarii liberali vor vota pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Coman.

„Credem că în acest fel putem să arătăm că ne preocupă şi viitorul raport de ţară şi imaginea acestei instituţii. Parlamentarii liberali vor vota pentru încuviinţarea acestei solicitări”, a spus Scutaru.

Acelaşi punct de punct de vedere a fost exprimat şi de liderul deputaţilor PDL, Gheoghe Tinel, care a declarat că „vom vota pentru ridicarea imunităţii parlamentare a colegului nostru şi ne pare rău că stimatul nostru coleg nu a venit astăzi într-un gest normal să explice poziţia domniei sale”.

De asemenea, deputaţii PSD, PP-DD şi PC au afirmat că vor vota pentru solicitarea de arestare preventivă a deputatului Gheoghe Coman.

Ministerul Justiţiei a anunţat, săptămâna trecută, că ministrul Robert Cazanciuc i-a trimis preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman într-un dosar penal instrumentat de DNA.

Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Gheorghe Coman, urmărit penal pentru fapte corupţie.

DNA a arătat, într-un comunicat, că deputatul a fost prins joi, după ce a fugit cu maşina la momentul flagrantului.

„Ulterior, procurorul şef al DNA, doamna Laura Codruţa Kovesi a transmis către PICCJ cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a cere preşedintelui Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Coman Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai preciza în comunicat.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri