7.2 C
Chișinău
marți, septembrie 21, 2021

Deputat român: Moldovenii, manipulați de presa lui Plahotniuc și agresați de mass-media rusească

Must read

Comentarii recente

Matei Adrian DobroviePopulația Republicii Moldova este supusă unui proces de dezinformare și intoxicare din partea regimului Plahotniuc și este agresată de propaganda rusească, susține deputatul român Matei Dobrovie.

Deputatul din partea Uniunii Salvați România a semnalat faptul că „în ultimii ani instituțiile din Republica Moldova au îngrădit jurnaliștilor independenți accesul la informații publice, în prezent aceștia sunt hărțuiți și amenințați de reprezentanții așa-zisei puteri pro-europene”.

„Jurnaliștii de la Centrul de Investigații Jurnalistice și Ziarul de Gardă sunt supuși presiunilor autorităților pentru că îndrăznesc să scrie despre averile nejustificate ale unor demnitari și funcționari publici. Sub pretextul secretului datelor personale, jurnaliștilor de investigație li se refuză accesul la informații și sunt chemați la poliție și procuratură pentru declarații”, menționează deputatul român, evocând și presiunile asupra jurnaliste Mariana Rață, care a scris despre averile fostului comisar al capitalei Vladimir Botnari.

El condamnă faptul că „autoritățile moldovenești, în loc să se auto-sesizeze în legătură cu dezvăluirile făcute de ziariști despre actele de corupție ale unor oficiali, au pornit hărțuirea jurnaliștilor, pentru a afla cum au reușit aceștia să obțină respectivele informații”.

„Presa independentă din Moldova era deja pe cale de dispariție din cauza accesului dificil la publicitate și finanțare. După schimbarea radicală a grilei postului Jurnal TV, audiovizualul din Republica Moldova este hiperoligarhizat, existând un monopol pe piață al oligarhului Vlad Plahotniuc, care controlează 4 din 5 televiziuni locale. Mass-media din Moldova este de asemenea supusă controlului financiar și influenței din Federația Rusă”, menționează deputatul român.

În final, el îndeamnă România și UE să încurajeze presa independentă și să adreseze autorităților de la Chișinău solicitări ferme de a înceta hărțuirea ziariștilor.

Sursa:independent.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri