21.1 C
Chișinău
joi, 18 august, 2022

Deputat român: Marele pericol este ca România să se transforme într-un stat capturat, aşa cum este Republica Moldova

Must read

Comentarii recente

Matei Adrian DobrovieRomânia riscă să se transforme într-un stat capturat, aşa cum este Republica Moldova în prezent, atenţionează parlamentarul român Matei Dobrovie, într-o notă intitulată „Moţiunea de cenzură şi statul capturat„.

Marele pericol este ca România să se transforme într-un stat capturat, aşa cum este Republica Moldova în prezent, iar lucrurile merg din păcate chiar în această direcţie. Liviu Dragnea controlează deja o majoritate confortabilă în Parlament. Guvernul este unul format în totalitate din oamenii săi de paie. Televiziunile de casă ale puterii duc o propagandă toxică non-stop, iar asupra presei neafiliate acesteia se fac presiuni tot mai mari, se dau amenzi prin CNA etc„, susţine parlamentarul român, făcând o paralelă cu situaţia de la Chişinău, unde oligarhul Plahotniuc controlează, la fel, o majoritate controlată în Parlament, construită prin şantaj şi corupere, un Guvern învestit la miez de noapte, şi un holding mass-media de propagandă.

Matei Dobrovie mai scrie că PSD şi ALDE au demonstrat o lipsă totală de respect şi o sfidare fără margini faţă de cei care i-au ales, faţă de cei zeci de mii de oameni care au protestat împotriva abuzurilor guvernului marionetă Grindeanu în stradă în ultimele zile.

Tăriceanu a încercat să minimalizeze protestele vorbind despre grupul de la Piaţa Victoriei şi încă unul, deşi acestea au avut loc în toată ţara. Grindeanu şi Dragnea au vorbit despre greşeli de comunicare, dar nu şi-au asumat răspunderea în niciun fel pentru haosul juridic şi politic în care au aruncat ţara prin ordonanţa 13 care legaliza furtul şi abuzul în serviciu. Mai mult, au aruncat vina pe PNL, USR şi preşedintele Iohannis, cu retorica mincinoasă că aceştia ar fi adevăraţii vinovaţi, nu-i lasă să guverneze, să crească pensii şi salarii. Ei sunt duşmanii poporului care trebuie înfieraţi că se opun bunăstării poporului, în varianta PSD-ALDE. Noi suntem cei care divizează societatea, în timp ce actuala majoritate aduce Stabilitate (cuvântul magic care este invocat şi în Republica Moldova pentru menţinerea unei puteri corupte aşa-zis pro-europene)”, susţine deputatul român.

Matei Dobrovie mai spune că nu există nicio scuză pentru acţiunile la ceas de noapte ale Ministrului Justiţiei, Iordache, „zis Altă Întrebare”.

În schimb, domnii Dragnea şi Tăriceanu ne dau lecţii despre funcţionarea statului de drept. Şeful Senatului îşi continuă obsesia cu binomul, cu SRI şi DNA, care conduc ţara, încălcând drepturile şi libertăţile bieţilor oameni politici corupţi. Din nou refrenul cu Republica procurorilor şi întreg arsenalul de decredibilizare a luptei anti-corupţie şi a sistemului judiciar.

Să nu uităm că Tăriceanu îi lăuda deunăzi pe britanici pentru Brexit şi în ultima vreme este vârful de lance al celor care parcă au plan de a scoate România din UE, cel puţin informal. Un alt reprezentant al majorităţii, senatorul PSD Şerban Nicolae, a acuzat că opoziţia face gesturi necuvenite, pe banii Parlamentului şi că vrea să provoace un Maidan ca în Ucraina. A fost vorba despre aprinderea lanternelor de la telefoanele mobile, în semn de solidaritate cu manifestanţii care prostestează de opt zile împotriva Guvernului (gest gândit de USR şi făcut de PNL!)„, scrie deputatul din Parlamentul României.

Deputatul USR conchide că Guvernul României este unul „mincinos”, care reprezintă doar interesele unei grup de politicieni corupţi, a căror miză este păstrarea libertăţii şi averilor lor şi impunitatea.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri