-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Deputat PAS despre scandalul de la Oficiul Avocatului Poporului: Este o situație regretabilă, neașteptată

Must read

Comentarii recente

După ce Natalia Moloșag, Avocata Poporului, a fost surprinsă de mai multe ori în spațiul public, inclusiv la evenimente organizate de către Oficiul Avocatului Poporului, alături de Dumitru Godorog, un cetățean pe care anterior l-a apărat în instanța de judecată și care a fost condamnat pentru proxenetism în anul 2017 la 4 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei, pe o perioadă de probațiune de 3 ani, s-a declanșat o avalanșă de opinii negative în societate.

Într-o conferință de presă Moloșag a spus că prevede situația de a-și da demisia, dar cu condiția ca nerespectarea legii și atingerea imaginii instituției să fie demonstrată și nu înainte de a încheia un control intern.

Deputații PAS au reacționat la situația creată. Radu Marian a spus pentru ZdG că „implicarea acestei persoane terțe în cadrul instituției a fost o greșeală și este clar că reputația instituției Avocatului Poporului are de suferit.”

„Am înțeles de la doamna avocat că urmează să-și prezinte demisia după ce dânsa va duce la bun sfârșit un control intern. Cum am zis, așteptăm decizia de demisie”, a declarat deputatul.

„Este o situație regretabilă, neașteptată. Din câte eu înțeleg, dumneaei urmează să plece, ceea ce ar fi și corect pentru a restabili imaginea instituției pe plan intern și pe plan extern. Eu din câte înțeleg, controlul va fi finalizat destul de rapid și imediat cum va fi finalizat acest control dumneaei. Da, dumneaei nu a comis careva ilegalități, e adevărat, dar contează și percepția acțiunilor pe care le-a întreprins și aici a trebuit să fie mai precaută la modul cum gestionează. (…) Dumneaei își va depune demisia fie vineri, fie la începutul săptămânii viitoare. Eu cred că este timp suficient ca ea să reușească să termine acel raport pe care vrea să-l ducă la bun sfârșit.”, a declarat și Dan Perciun, deputat PAS.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri