21.6 C
Chișinău
joi, 6 octombrie, 2022

Demis şi repus în funcţie la Ministerul Educaţiei; Maia Sandu: „Mulţumim” Femidei, „mulţumim” Procuraturii

Must read

Comentarii recente

cruduFostul şef al Direcţiei generale învăţământ preşcolar, primar şi secundar-general a Ministerului Educaţiei, Valentin Crudu, demis de Maia Sandu în luna decembrie 2012, a revenit astăzi la muncă la minister, după ce decizia Curţii de Apel Chişinău de a-l repune în funcţie a devenit irevocabilă.

Ministerul nu a comentat deocamdată această situaţie, însă pe pagina personală de Facebook, ministra Maia Sandu a scris astăzi: „De azi avem un nou/vechi angajat la minister – Valentin Crudu. „Mulţumim” Femidei pentru că l-a restabilit… „Mulţumim” Procuraturii pentru că a clasat dosarul în care Crudu era acuzat de autorizare a plăţilor (timp de 1,5 ani) dintr-un proiect realizat cu sprijin internaţional către o persoană care nu a lucrat nicio zi în acel proiect. „Mulţumim” Procuraturii Generale pentru că tergiversează la nesfârşit dosarul pe autobuzele şcolare. „Mulţumim” Ministerului Muncii pentru că nu a avut curajul că iniţieze elaborarea unui nou Cod al Muncii care să nu permită abuzuri”, transmite moldovacurata.md.

La rândul său, Crudu a declarat pentru Moldova Curată că a revenit în funcţia din care a plecat, chiar dacă postul este ocupat. Întrebat cum îşi exercită atribuţiile în condiţiile în care există două persoane în acelaşi post, Crudu a răspuns că mai mult nu comentează. „Despre asta ar fi mai bine să îi întrebaţi pe cei de la minister”, a precizat funcţionarul.

Valentin Crudu a ocupat mai multe funcţii în Ministerul Educaţiei pe vremea guvernării comuniste, adică după anul 2001, iar pe durata mandatului ministrului Mihail Şleahtiţchi (care a fost propus în funcţie de Partidul Liberal Democrat) a fost şeful Direcţiei generale învăţământ preşcolar. O revizie financiară efectuată în 2012, când în funcţie era deja noul ministru, Maia Sandu, ar fi arătat că banii alocaţi într-un proiect de reformare a instituţiilor rezidenţiale, sprijinit de UNICEF şi gestionat de Valentin Crudu, ar fi fost cheltuiţi nejustificat. În consecinţă, pe 18 decembrie 2012, Crudu a fost demis.

În prezent, Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie investighează un dosar deschis încă în 2012 pentru fraude la achiziţionarea a 100 de autobuze şcolare, achiziţie făcută pe vremea când Valentin Crudu se afla în funcţie.

Ulterior, presa a publicat imagini cu locuinţa sa din suburbia Durleşti a Chişinăului, a cărei valoare ar depăşi veniturile declarate ale familiei sale.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri