-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Delta Plus, în România. Cercetător: Ar putea constitui baza valului 5

Must read

Comentarii recente

Cercetătorul Octavian Jurma consideră că pandemia a produs deja o nouă tulpină, care va reprezenta începutul unui nou val de infectări, scrie Digi24.ro

Jurma a mai declarat că ar trebui autoritățile să vorbească mai puțin despre măsuri de relaxare și să se concentreze pe campania de vaccinare.

Octavian Jurma, cercetător în domeniul medical: Pentru prima dată, săptămâna trecută, vedem că secvențierile nu sunt 100% cu tulpina ancestrală Delta, ci 20% sunt variante care intră în categoria Delta Plus. 

Deja, pandemia se pregăteşte să ne ofere o nouă tulpină, care va constitui probabil valul 5. Această relaxare e foarte importantă și toți o dorim, dar trebuie să ne relaxăm în siguranță, să încetăm să revenim la această normalitate care a dispărut.

Trebuie să intrăm în rândul țărilor care fac managementul complet și permanent al pandemiei. E o certitudine statistică că COVID-19 e cu noi pentru o perioadă lungă. 

Variola și poliomielita au fost cu noi secole. Să vorbim mai puțin de relaxare, și mai mult de vaccinare, de protecție, de siguranță.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri