-0.7 C
Chișinău
sâmbătă, 22 ianuarie, 2022

Delia Velculescu, negociatoarea FMI care va încerca să salveze Grecia de la dezastrul financiar

Must read

Comentarii recente

Delia VelculescuO persoană extrem de ambițioasă și cu o voință de fier – așa vorbesc despre Delia Velculescu foştii ei colegi şi profesori de liceu. Economistul FMI care va încerca să salveze statul elen de la un dezastru financiar s-a născut la Sibiu și a terminat colegiul de matematică din oraș ca șefă de promoție.

Delia Velculescu s-a născut în 1975 şi a fost eleva Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu. Deşi avea de gând să devină studentă ASE, a primit o bursă de studii în America.

Cunoscuții spun despre noua șefă FMI în Grecia că era, încă din liceu, o persoană care știa să se impună.

Ioan Ignat, profesor de matematică: O elevă de excepție. Rar mi-a fost dat să întâlnesc în cariera mea de 44 ani un asemenea elev. Dornică de afirmare, o inteligență deosebită. Nu era retrasă deloc. Era o colegă sociabilă, aproape, în unele cazuri, vulcanică, pentru a întreţine o atmosferă plăcută.

Profesorul ei de matematică își amintește și astăzi de capacitatea ieșită din comun a tinerei de a găsi rezolvările celor mai dificile probleme.

Ioan Ignat, profesor de matematică: Ziceam „Delia, nu te supăra, te rog explică pe înțelesul tuturor”. Avea niște idei colosale. Adică ceva original, în a se exprima, a gândi, a rezolva.

Dascălul mai păstrează și astăzi dedicația pe care i-a lăsat-o la finalul liceului. „A te adresa matematicii înseamnă mai degrabă a ști să pui problema, decât a cere matematicii să îți rezolve problemele”.

Prietenii din anii adolescenței nu sunt deloc miraţi de ascensiunea ei.

Codruța Muntean: Știa exact ce vrea de la viață, știa exact țelul ei și era o foarte bună colegă și prietenă. Pot să jur că, de la acel moment, știam că va ajunge într-o funcție importantă.

Delia Velculescu este coautorul unei analize din 2009 dedicată economiei elene și a mai condus misiunile fondului monetar din Cipru și Slovenia.

Sursa:digi24.ro

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri