2.2 C
Chișinău
marți, 26 octombrie, 2021

DECLARAȚIILE participanților la mitingul din 6 septembrie

Must read

Comentarii recente

facebook.com/Constantin Grigoriță
facebook.com/Constantin Grigoriță

Igor Boţan, politolog, unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”:

„Mişcarea protestatară a renăscut în Moldova. Patru mitinguri paşnice de protest, cu participarea a zeci de mii de cetăţeni, au reabilitat şi legitimat protestele ca instrument de presiune asupra guvernării. Statul capturat nu este altceva decât expresia uzurpării puterii de stat, cea mai gravă crimă împotriva poporului. Insistenţa Platformei DA şi suportul extraordinar al dvs, dragi protestatari, i-a făcut pe guvernanţi să facă mici cedări. Este praf în ochi, dar chiar şi aşa, ultimele gesturi ale guvernării de a înnăduşi valul protestatar, demonstrează frica acestui regim. Vreau să înţelegem cu toţii cui i-a convenit să deturneze protestele paşnice din 7 aprilie în acte de vandalism şi de ce ne-au trebuit tocmai 6 ani ca să renaştem mişcarea protestatară. După toate cele afirmate şi confirmate prin fapte reale, după luări de atitudine din partea partenerilor de dezolvoltare fără de care RM nu are sorţi de izbândă, după ce Consiliul Europei ne-a îndemnat să ne luăm ţara înapoi, e timpul să ne luăm ţara înapoi din captivitatea oligarhiei corupte!”.

Vasile Năstase, jurnalist și unul dintre liderii Platformei Civice „Demnitate şi Adevăr”:

„Este cea mai mare adunare naţională de la independenţa Republicii Moldova. Ne-am pus scopul să ne adunăm nu mai puţin de 100 de mii de oameni. Vreau să vă spun că aici, în PMAN, sunt 100 de mii de oameni. Sunt şi mai mulţi. Sunt 4 miliaone de concetăţeni care fizic n-au reuşit să ajungă aici, dar sunt alături cu sufletul şi conştiinţa. Voi sunteţi astăzi inima Moldovei, conştiinţa Moldovei. (…) Plahotniuc a părăsit RM şi se află la Geneva. De astăzi totul va fi altfel. Nu mai practicăm turismul protestatar. Ce va urma va fi un scenariu pus la punct, bine aşezat, ca să nu plecăm de aici fără să obţinem revendicările noastre. Vom genera o alternativă politică din oameni profesionişti, integri, din rândurile dvs, ca la următoarele alegeri oamenii să aibă pentru cine vota. Astăzi vom cere demisia lui Timofti, care nu este preşedintele Moldovei”.

Stanislav Pavlovschi, fost judecător la CEDO:

„Oare cât mai răbdăm noi? Odată cu căderea regimului toate condamnările ilegale trebuie revizuite. Guvernanţii corupţi trebuie să înţeleagă: un singur caz de condamnare ilegală este prea mult pentru o societate democratică, iar noi avem sute de astfel de cazuri. Procurorii şi judecătorii corupţi care joacă sub fluierul păpuşarului trebuie să stea în locul celor condamnaţi şi acesta trebuie să fie primul pas. Deşteptarea, oameni buni!”

Alex Cozer, jurnalist:

„Toată vara am protestat la PG, la CNA, Banca Naţională. Criminalii râdeau de noi din spatele geamurilor, dar s-a terminat: nu ne mişcăm de aici până nu ne îndepliniţi dezideratele. Nu ne mişcăm de aici până nu ne luăm ţara înapoi. Ştiu că toţi aveţi de lucru, de mers acasă, mâine la serviciu, dar, fraţilor, dacă plecăm de aici nu mai obţinem nimic, s-a dovedit asta la protestele anterioare. Nu, criminalilor, noi nu plecăm! Avem lista revendicărilor şi vom înainta astăzi ultimatum. Dacă nu vor fi de acord, vom sta aici, ne vom adresa partenerilor occidentali. A început numărătoarea inversă pentru guvernarea criminală!”

Valentin Dolganiuc, analist politic:

„Ne declarăm dreptul constituţional de a protesta paşnic împotriva unor criminali care ne-au luat totul! Facem apel către organele de drept să asigure ordinea publică. Dictatura nu doarme, dictatura tremură. Au mobilizat toate forţele pentru a împiedica oamenii să ajungă la protest. Au blocat 10 autocare la Cricova, au sistat energia electrică, au intimidat oameni la Ocniţa, Floreşti, Soroca, Cahul, Cimişlia. Au blocat două trenuri. Regimul e în agonie şi disperare. După trei proteste a zeci de mii de oameni, astăzi am venit să cerem socoteală puterii politice, de ce au uzurpat puterea de stat”.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri