3.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Declaraţii: „Republica Moldova are nevoie de o forţă politică nouă”

Must read

Comentarii recente

protest 29 noiembrie 2015Republlica Moldova are nevoie de o forţă politică nouă, formată din oameni integri şi susţinută de întreaga societate. Declaraţiile au fost făcute duminică, 29 noiembrie, în cadrul unei ediţii speciale a emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Cornelia Cozonac, preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice şi membră a Platformei „DA”, a comentat intenţia unor colegi din mişcarea civică de a crea un partid politic. „Este normal să existe un partid care să aibă susţinerea largă a cetăţenilor. Oamenii sunt derutaţi, nu ştiu pe cine să voteze în cazul unor alegeri anticipate. Platforma „DA” îşi doreşte ca partidul pe care intenţionează să-l lanseze o parte din membrii ei să aibă o susţinere largă a cetăţenilor. Acum se adună bani din donaţiile cetăţenilor pentru viitoarea formaţiune. Sperăm că la acest partid va adera multă lume bună, care nu s-a compromis, aceasta fiind o şansă pentru noua formaţiune”, a declarat jurnalista.

Cornelia Cozonac a mai spus că Platforma „DA” a înaintat mai mule revendicări celor de la guvernare, dar au fost ignorate. „Nu mi se pare normal ca într-o ţară democrată guvernarea să neglijeze opiniile cetăţenilor. Vom insista în continuare pe demisii, inclusiv pe demisiile instituţiilor abilitate cu eradicarea corupţiei. Una din noile revendicări este înlăturarea firmelor intermediare la importul de resurse energetice. Din cauza acestor firme tarifele la energia electrică au devenit aproape imposibile pentru majoritatea cetăţenilor”, a spus preşedinta Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

Anatol Ţăranu, directorul Centrului de analiză şi consultanţă „Politicon”, salută intenţia Platformei „DA” de a lansa un partid politic. „Revendicările Platformei „DA” sunt simpatice pentru majoritatea cetăţenilor şi reprezintă starea de spirit. Este regretabil că guvernarea ignoră aceste revendicări. În istoria Republicii Moldova există un precedent când o formaţiune politică a reuşit să se afirme şi să existe doar cu susţinerea cetăţenilor. Este vorba de Frontul Popular care nu a obţinut majorităţi în Legislativ, dar a fost capabil să mobilizeze cetăţenii”, a spus Anatol Ţăranu.

Pe de altă parte, Corneliu Ciurea, expert IDIS „Viitorul”, consideră că viitorul partid nu va întruni aşteptările oamenilor, deoarece printre iniţiatori s-ar afla persoane cu trecut compromis.

Julieta Saviţchi

Sursa: anticoruptie.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri