-1.8 C
Chișinău
vineri, 27 ianuarie, 2023

Declarație: Joe Biden nu intenţionează pentru moment să discute cu Vladimir Putin despre dosarul ucrainean

Must read

Comentarii recente

Casa Albă a clarificat vineri afirmaţiile făcute de Joe Biden cu o zi înainte, insistând asupra faptului că preşedintele american nu intenţionează pentru moment să discute cu Vladimir Putin despre dosarul ucrainean, scrie agerpres.ro

„Nu are nicio intenţie să discute cu preşedintele Putin deocamdată”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al preşedinţiei americane, John Kirby. „Şi, aşa cum a mai declarat (preşedintele Biden), Putin nu a arătat absolut niciun interes pentru dialog”, a spus el presei.

Joe Biden a afirmat joi că este „pregătit să discute cu Putin dacă şeful de la Kremlin căuta o modalitate de a pune capăt războiului”, dar că preşedintele rus nu a indicat „încă acest lucru”.

„Dacă ar fi aşa, atunci, în consultare cu prietenii mei francezi şi din NATO, aş fi bucuros să stau de vorbă cu Putin să vad ce are în minte. Nu a făcut-o încă”, a precizat el în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Aceste afirmaţii se apropie cel mai mult de un semnal de deschidere a Washingtonului pentru un dialog cu Kremlinul asupra războiului din Ucraina, dar Moscova „evident” a respins vineri propunerea, înţelegând că aceasta implică o plecare a trupelor ruse din Ucraina, o opţiune pe care Rusia nu o ia în considerare.

Pe de altă parte, John Kirby a negat că Statele Unite îl împing pe preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, să reia discuţiile cu Moscova.

„Preşedintele nu a spus deloc că a sosit momentul pentru a se conduce discuţii”, a spus el. „Războiul s-ar putea încheia astăzi fără negocieri dacă Putin face ceea ce trebuie şi părăseşte Ucraina. Trupele lui nu au nicio treabă acolo”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri