-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Declarația miniștrilor de externe ai Rusiei și Republicii Moldova: Părțile confirmă intenția de a coopera în domeniul politic, social-economic, cultural-umanitar ș.a.

Must read

Comentarii recente

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

În cadrul întrevederii, cei doi au semnat o Declarație comună cu ocazia celei de-a 20-a aniversări de la semnarea Tratatului de prietenie și cooperare între Republica Moldova și Federația Rusă.

„Deși, pe parcursul celor 20 de ani de la semnarea Tratatului, în plan global au avut loc schimbări semnificative, ambele Părți consideră că acest document-cadru își păstrează importanța, fapt care va contribui, în continuare, la dezvoltarea dialogului bilateral în interesul ambelor țări și în beneficiul popoarelor Republicii Moldova și Federației Ruse.”- se spune în Declarație.

„Părțile vor contribui la dezvoltarea cooperării internaționale în vederea menținerii păcii și stabilității, contracarării noilor provocări și amenințări în adresa comunității internaționale, consolidând încrederea și securitatea. Părțile sunt dispuse să conlucreze în continuare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova.

În acest sens, Părțile confirmă intenția de a continua cooperarea în domeniul politic, social-economic, cultural-umanitar și în alte domenii în baza principiilor pragmatismului și luării în considerare a intereselor reciproce, respectării neutralității Republicii Moldova.

De asemenea, Părțile vor contribui la dezvoltarea cooperării internaționale în vederea menținerii păcii și stabilității, contracarării noilor provocări și amenințări în adresa comunității internaționale, consolidând încrederea și securitatea. Părțile sunt dispuse să conlucreze în continuare în procesul de reglementare a conflictului transnistrean cu respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”- se menționează în Declarația semnată de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu și Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri