2.2 C
Chișinău
luni, 27 martie, 2023

De mîine actele românești vor costa mai puțin

Must read

Comentarii recente

PASAPOARTE - REGLEMENTARIGuvernul României a emis o ordonanță de urgență privind modificarea taxelor consulare și a metodelor de plată. În aceste condiții, din 10 septembrie, taxa pentru depunerea dosarului pentru obținerea cetățeniei române va fi cu 15 euro mai puțin.

În ordonanța Guvernului român se menționează că orice taxă consulară va fi achitată în lei românești.

Astfel, taxa pentru eliberarea paşaportului electronic, a unui paşaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei va fi de 32 de RON în loc de 176 RON.

Supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor pe un act oficial va costa 25 de RON, iar supralegalizarea sigiliilor și a semnăturilor de pe un document cerut la exportul ori importul mărfurilor  – 47 RON. Pînă astăzi, pentru aceste servicii se plătea 132 de RON și respectiv 1340 – 6700 RON.

Viza de transit și viza de scurtă ședere în punctele de trecere a frontierii de stat vor fi achitate doar la eliberarea acestora și nu înainte.

Amintim că oficialii români, Victor Ponta și Traian Băsescu, aflați în vizită la Chișinău, au promis că vor reduce taxele consulare pentru cetățenii Republicii Moldova.

 

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri