14.8 C
Chișinău
sâmbătă, octombrie 23, 2021

De ce voi veni duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale?// Chiril Moţpan

Must read

Comentarii recente

Chiril MotpanEu voi veni duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Pentru că vreau ca vocea mea să fie auzită. Vreau ca cei pentru care mi-am dat votul la alegerile parlamentare să răspundă la o întrebare simplă: de ce ne-au scuipat în suflet şi continuă s-o facă cu aceeaşi neruşinare?

De ce ne calcă demnitatea în picioare?
Voi protesta împotriva hoţilor de la guvernare.

Voi veni să cer ca cei ce se fac vinovaţi de jefuirea acestui popor să fie trimişi în puşcării. Voi veni să cer ca instituţiile de drept să-şi facă treaba şi să stea la straja intereselor cetăţenilor şi ale statului, dar nu să fie „pepiniere” de generali şi colonei pentru aşa-zisa „elită” a ţării.
Voi protesta împotriva fărădelegilor din justiţie, împotriva încălcării dreptului fundamental la libera exprimare. Pentru că nu mai putem rămâne impasibili la dezmăţul politic, economic, juridic… Or, indiferenţa, neparticiparea, neimplicarea în ceea ce se întâmplă în ţara noastră ar fi egală cu trădarea idealurilor de libertate, de aderare la Uniunea Europeană. Pentru că numai uniţi vom reuşi să punem la respect clica obscură de la guvernare.

Voi protesta pentru că nu se mai poate răbda. Pentru că brutele de la guvernare nu au jefuit doar vistieria statului, dar ne fură şi viitorul european. Pentru că „elita” militară a ţării, generali şi colonei ai MA, MAI, SIS, care au jurat credinţă şi devotament poporului şi primesc pensii grase muncite de acest popor, face aport în faţa oligarhilor, servind intereselor acestora.

Voi protesta împotriva amplasării magazinelor lui Şor la hotarul cu Transnistria, pentru că acestea vor servi, cu siguranţă, la facilitarea traficului de arme şi narcotice, vor fi o cale sigură de spălare a banilor „murdari”. Şi nu în ultimul rând, vor însemna recunoaşterea de facto a Transnistriei ca stat independent, pentru că, în toate statele UE, magazinele Duty Free sunt amplasate în aeroporturi şi la hotarul dintre state.

…Voi veni duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a fi alături de cei care împărtășesc același crez. Alături de cei care cred cu tărie că doar o conștientizare clară a propriei identități îți permite să fii autentic și să te ridici la înălțimea momentului istoric în care te-ai născut.

Pentru că atunci când mai mulți oameni se adună în jurul aceluiași crez, ghidaţi de acelaşi ideal, se pot muta și munții din loc.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

1 COMENTARIU

  1. E corect totul…va sustinem si noi cei plecati din tara.am crezut,ca putem reveni si noi in tara dar… La ce? Sa FIM calcati in picioare si badjocoriti. 16ani am de cind sunt plecata si nimic nou. Cum au furat asa si fura mai de parte… Nu mai sunt cuvinte. Tarisoara asta mica plina de hoti. Oameni buni treziti-va.Fura dela mic pina la mare,primariile, universitati,daca nu le più bani profesorilor nici nu se uità la tine. Medicii sunt la fel.Si mai vorbim de parlamentari. E o sistema veche comunista toti fura… Unde muncesti acolo si te hranesti… Un vechi proverb comunist… Cu asa pasi nu mai vedem noi binele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri