7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

De ce a căzut Facebook: Inginerii au deconectat involuntar serverele, spune compania

Must read

Comentarii recente

O operațiune obișnuită de întreținere a rețelei Facebook a cauzat luni prăbușirea sistemului său global mai mult de șase ore, a declarat marți compania, potrivit Reuters. Este cea mai mare defecțiune înregistrată vreodată de Downdetector, o firmă de monitorizare web.

Problema tehnică a blocat accesul la aplicații pentru miliarde de utilizatori de Facebook, Instagram și WhatsApp. Defecțiunea a survenit după ce Frances Haugen, fost manager de produs la Facebook în 2019, a divulgat zeci de mii de pagini de cercetare şi documente interne ale companiei deținute de Mark Zuckerberg. Platforma de socializare este acuzată că permite răspândirea urii, a violenței și dezinformării. Într-o postare pe blogul său, vicepreședintele compartimentului de ingineri al Facebook, Santosh Janardhan, a explicat că inginerii companiei au aplicat o comandă care a deconectat involuntar centrele de date Facebook de restul lumii.

În timp ce utilizatorii au pierdut accesul la una dintre cele mai populare aplicații de mesagerie din lume – WhatsApp are mai mult de două miliarde de utilizatori – angajații au fost, de asemenea, blocați de la instrumentele interne. Întreruperea a eliminat instrumentele pe care inginerii le-ar folosi în mod normal pentru a investiga și repara astfel de întreruperi, făcând sarcina și mai dificilă, a spus Facebook. Facebook a trimis o mică echipă de tehnicieni la unul dintre centrele sale de date din California pentru a reseta manual serverele, scrie New York Times.

Cu toate acestea, tehnicienii companiei au avut nevoie de timp ca să lucreze pe servere, datorită securității sistemului. Facebook a mai transmis că instrumentul său de audit al programului a avut o eroare și nu a reușit să oprească comanda care a provocat întreruperea. „Fiecare eșec de acest fel este o oportunitate de a învăța și de a te îmbunătăți”, a scris Janardhan. „De aici încolo, treaba noastră este să să ne asigurăm că astfel de evenimente se petrec cât mai rar posibil”

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri