17.2 C
Chișinău
marți, 27 septembrie, 2022

DA, 7 iunie, ora 12:00 – Marele protest! // Val Butnaru

Must read

Comentarii recente

val butnaruAzi vom vorbi, bineînţeles, despre marele protest din 7 iunie, organizat de Platforma DA. E şi firesc, atât timp cât acesta este cel mai important eveniment din ultimii ani. Ştiţi deja că duminică, 7 iunie, Platforma DA organizează în Piaţa Marii Adunări Naţionale o grandioasă întrunire a cetăţenilor Republicii Moldova, care vor protesta faţă de această guvernare abuzivă şi coruptă, cerând atragerea la răspundere a celor direct vinovaţi de jaful secolului de la cele trei bănci.

În acest moment trebuie să fac o pauză şi să spun „însă”… Da, da, „însă”… a intervenit un lucru neaşteptat care pune în pericol acţiunea de duminica viitoare. Şi acest pericol poartă un nume. Acest pericol se numeşte Mihai Ghimpu. Să vă explic, aşadar, cum stau lucrurile.

Partidul Liberal a rezervat Piaţa Marii Adunări Naţionale pe multe duminici şi pe mulţi ani înainte. Membrii Platformei DA au reuşit, până la urmă, să-i convingă pe cei de la PL să reducă acţiunea planificată la două ore, în intervalul 10:00-12:00. Astfel ca de la 12:00 să înceapă mitingul organizat de Platforma DA. Responsabilii de la Primăria municipiului Chişinău au spus că PL e de acord cu această propunere şi astfel populaţia a fost anunţată cu privire la ora şi locul mitingului de duminică. A doua zi însă, la şedinţa biroului politic, Mihai Ghimpu ia o altă decizie şi anume că PL are nevoie de o zi întreagă, de dimineaţă până seara, pentru întâlnirea cu alegătorii în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ce s-a întâmplat? De ce Ghimpu a cotit-o atât de brusc? De ce nu se ţine de cuvânt? De ce vrea să zădărnicească mitingul contra unei guvernări corupte? Am putea da mai multe răspunsuri la aceste întrebări, dar situaţia a devenit clară odată ce ni s-a adus la cunoştinţă un detaliu. Înainte de şedinţa biroului politic, la sediul PL a fost văzut un individ pe numele lui Iaralov. Acest Iaralov este unul dintre purtătorii de borsete ai lui Plahotniuc.

În această situaţie, orice întrebare devine inutilă. În această situaţie, îl priveşte doar pe Ghimpu şi pe simpatizanţii lui de ce au ales să închidă gura zecilor de mii de oameni care vor veni duminică în Piaţă. În această situaţie, devine tot mai limpede de ce PL nu mai critică „monstruoasa coaliţie”, ei sperând să ia locul comuniştilor la treuca puterii. În această situaţie, noi trebuie să facem ceea ce ne-am pus în gând să facem. Să venim în Piaţă la ora 12:00 şi să-l dăm jos pe Ghimpu de la microfon. A promis că va elibera Piaţa la 12:00? Să fie bun să-şi respecte promisiunea.

Dar nu despre Ghimpu este vorba în povestea pe care v-am spus-o, ci de el, el, dragul nostru Plahotniuc-Ulinici. Acest pretins stăpân al Moldovei a devenit foarte activ în ultimele zile. El se întâlneşte cu ambasadori, el pleacă peste hotare pentru întrevederi importante, el pune la cale scenarii de zădărnicire a mitingului de duminică. Plahotniuc simte că funia se apropie de par. El vrea sa scape şi de data asta.

Atacurile care se fac asupra Platformei DA demonstrează încă o dată faptul că revolta populară este arma cea mai de temut pentru corupţii şi mafioţii de la guvernare. Pentru ei orice metodă e bună pentru a compromite Platforma.

Un ziarist, cândva onest, scrie acum că Platforma DA formulează acelaşi mesaj ca şi Dodon cu partidul lui. Acest ziarist insinuează, de fapt, că membrii DA fac jocul socialiştilor, adică al Moscovei. În realitate lucrurile stau exact invers: Dodon a preluat mesajul Platformei DA, sperând să obţină dividende politice.

În altă ordine de idei, un alt scrib plătit de mafie scrie senin că PLR va fi vândut contra sumei de 300.000 de euro. În realitate, PLR convocase o conferinţă de presă cu ocazia şedinţei de judecată în care urma să fie examinat dosarul Aeroportului Internaţional Chişinău, un alt jaf pus la cale de Plahotniuc şi prietenii.

Lista găinăriilor şi a găinarilor este destul de lungă. Scurt e timpul pe care îl mai are Plahotniuc şi gaşca să-l petreacă în libertate. După mitingul de duminică, totul va fi altfel. Şi pentru noi, şi pentru gaşca lui Plahotniuc.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri