-1.8 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Cuvinte emoţionante scrise de Brâncuşi pentru mama lui: „Mi-ai umplut inima de bucurie”

Must read

Comentarii recente

constantin-brancusi1O scrisoare veche de peste 100 de ani, trimisă de sculptorul Constantin Brânsuşi mamei sale, a fost publicată de ziarul Ring, transmite Antena 3.  Scrisoarea a fost trimisă în perioada în care sculptorul era la Paris, lovit de dorul de mama sa, dar şi de regretul că nu poate ajunge acasă.

Aflat la Paris, Constantin Brâncuşi nu şi-a uitat nicio clipă familia şi a păstrat legătura cu mama sa. Dovada este o scrisoare trimisă de marele artist, în 1903, mamei sale. „Ocupat peste măsură cu nevoile mele, abia acum avui răgaz să-ţi scriu două trei cuvinte. Vei şti că am primit scrisoarea dumitale care mi-a umplut inima de bucurie aducându-mi vestea că eşti sănătoasă”, scrie ziarulring.ro

Una dintre marile suferinţe ale lui Brâncuşi era aceea că nu îşi poate vizita familia din cauza volumului mare de muncă. „Mă întrebi dacă mai vin pe acasă (…) Aşa mi-e în gând, dar cu tot dorul ce duc de a veni, nu pot să mă mişc de aici până nu voi termina ceea ce am de făcut (…) Iar dumneata primeşte dulci îmbrăţişări de la un fiu ce te doreşte”

În finalul scrisorii, Brâncuşi o ruga pe mama sa ca atunci când îi mai trimite veşti, să fie atentă ca adresa să fie corectă. Şi asta pentru că se întâmpla deseori să nu primească scrisorile.

sursa: antena3.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri