4.4 C
Chișinău
miercuri, 7 decembrie, 2022

Curtea Constituțională în deplină componență

Must read

Comentarii recente

102_85928_Plen 2011Parlamentul l-a votat astăzi pe Aurel Băieșu în funcția de judecător la CC. Comuniștii au refuzat să voteze. Curtea Constituțională este de astăzi funcțională. Cei doi judecători aleși de Parlament, Victor Popa și Aurel Băieșu, au depus jurământul.  

În ședința de astăzi, candidatura lui Aurel Băieșu a fost votată de 51 de deputați. Comuniștii s-au arătat deranjați de faptul că Băieșu posedă dublă cetățenie. „Cinci din șase judecători ai Curții Constituționale ai Republicii Moldova sunt cetățeni ai României. Credeți că este normal acest lucru?”, a întrebat comunistul Iurie Muntean. Băieșu a ripostat: „Norma legală nu interzice deținerea dublei cetățenii”.  În semn de protest, comuniștii au părăsit ședința.

Victor Popa și Aurel Băieșu au depus jurămîntul în fața deputaților, președintelui țării, președintelui Curții Constituționale și membrilor Consiliului Superior al Magistraturii.


„Jur să îndeplinesc cinstit şi conştiincios obligaţiile de judecător al Curţii Constituţionale, să apăr orânduirea constituţională a Republicii Moldova, să mă supun în exercitarea funcţiei numai şi numai Constituţiei”, au jurat Popa și Băieșu.

Amintim că până nu demult Aurel Băieșu a ocupat funcția de Ambasador al Republicii Moldova în Italia. Anterior a fost consilierul președintelui Marian Lupu, pe când acest asigura interimatul la președinție. Băieșu a mai fost deputat pe lista PD în perioada 2009 -2010.  Victor Popa a fost deputat liberal din 2010 până în prezent.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri