4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

Curtea Constituțională i-a cerut ministrului de Externe să amâne trimiterea instrumentului de ratificare a Convenției de la Istanbul

Must read

Comentarii recente

Curtea Constituțională i-a cerut Ministrului de Externe, Nicu Popescu, să amâne trimiterea instrumentului de ratificare a Convenției de la Istanbul. Acesta a fost informat că în perioada următoare, Comisia de la Veneția va emite o opinie privind Convenția de la Istanbul și ratificarea ei de către Republica Moldova.

„Ministrul Afacerilor Externe și al Integrării Europene i-a solicitat Curții să ofere o opinie privind ratificarea Convenției de la Istanbul, în contextul existenței unei sesizări pe rolul ei.

Curtea Constituțională i-a comunicat acestuia că, în perioada următoare, Comisia de la Veneția va emite o opinie privind Convenția de la Istanbul și ratificarea ei de către statul Republica Moldova. Mai mult, dată fiind existența sesizării menționate pe rolul Curții și având în vedere principiul loialității constituționale, Curtea i-a cerut Ministrului să amâne trimiterea instrumentului de ratificare a Convenției până la soluționarea sesizării”, se arată într-un comunicat emis de CC.

Acum o săptămână, președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a solicitat opinia Comisiei de la Veneția „în contextul discuțiilor din spațiul public referitoare la pretinsa neconstituționalitate” a Legii cu privire la ratificarea Convenției de la Istanbul.

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a promulgat Legea cu privire la ratificarea Convenției Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice. Convenția a fost ratificată de către Parlamentul Republicii Moldova, în lectură finală, la 14 octombrie curent.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri