3.2 C
Chișinău
miercuri, 1 februarie, 2023

Curtea Constituțională examinează decizia privind concesionarea Aeroportului

Must read

Comentarii recente

465x0_aeroportSesizarea liberal – reformatorilor și a comuniștilor privind concesionarea Aeroportului este examinată astăzi de Înalta Curte. Menționăm că partidele s-au adresat Curții separat și au solicitat să fie analizată cererea în regim de urgență.

În sesizarea reformatorilor se spune că  decizia respectivă nu doar influenţează, dar şi condiţionează în fapt politicile Guvernului Republicii Moldova într-un domeniu strategic a cărui importanţă creşte continuu – aviaţia civilă pe o perioadă de 49 de ani.

Săptămîna trecută și cîțiva deputați comuniști au depus o sesizare pe acest caz la Curtea Constituțională. Ei menționează legile care au fost ignorate, precum și principiile fundamentale ale economiei de piaţă, cum sunt libera iniţiativă economică şi concurenţa loială.

Precizăm că la începutul lunii septembrie Aeroportul Internațional Chișinău a fost dat în concesionare unei companii din Federația Rusă pe o perioadă de 49 de ani. Săptămîna trecută, ministrul Finanțelor și ministrul Justiției au declarat în cadrul ședinței Parlamentului că procedura de concesionare este absolut legală.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri