-0.8 C
Chișinău
marți, 7 februarie, 2023

Curtea Constituțională a respins sesizările depuse de Stoianoglo și deputați BCS, privind recentele modificări la Legea PG

Must read

Comentarii recente

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de procurorul general Alexandr Stoianoglo cu privire la modificările recente la legea cu privire la Procuratură.

Curtea a respins și sesizarea deputaților BCS Vasile Bolea și Vladimir Voronin privind controlul constituționalității prevederilor care se referă la introducerea unor mecanisme de evaluare a activității procurorului general, cu posibilitatea eliberării din funcție a acestuia.

Judecătorii constituționali au respins și sesizarea privind controlul constituționalității a decretului prezidențial privind încetarea de drept a mandatului de membru al Consiliului Superior al Procurorilor al domnului Dumitru Pulbere.

Judecătorii Serghei Țurcan și Vladimir Țurcan au formulat opinii separate.

În conformitate cu noile prevederi legislative votate de Parlament, Consiliul Superior al Procurorilor examinează raportul comisiei de evaluare a performanțelor Procurorului General. În rezultatul examinării, Consiliul Superior al Procurorilor adoptă o hotărâre cu privire la acordarea unuia din următoarele calificative: ”excelent”, ”bine”, ”nesatisfăcător”. În cazul adoptării hotărârii privind acordarea calificativului ”nesatisfăcător”, Consiliul Superior al Procurorilor propune Președintelui Republicii Moldova eliberarea din funcție a Procurorului General.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri