-1.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Cumătrul lui Gurbulea, şef la Anticorupţie

Must read

Comentarii recente

gurbulea_83479300Zi de vară pînă-n seară. La Consiliul Superior al Procurorilor e larmă mare. Gurin şi Garaba, fraţii siamezi ai procuraturii, convoacă şedinţa în grabă mare, înaintea sărbătorilor naţionale. De ce se grăbesc, ce au de pus la cale?

O mie de mărunţişuri şi un “mărunţiş” mare. Se dezbate şi se pune la vot o funcţie capitală pentru sistemul post Zubco – procurorul şef al Procuraturii Anticorupţie. Precizăm că o perioadă mare de timp aceasta a fost exercitată, prin interimat, de nimeni altul decît Viorel Morari, sluga credincioasă a lui Zubco şi a Păpuşarului. Despre faptul cum a fost promovat şi de cine, presa a scris cu lux de amănunte. Cei din sistem – şi nu numai – cunosc foarte bine dosarele fabricate la comandă. Le cunosc şi membrii CSP. Nu însă şi Garaba şi Gurin. Duetul siamez a călcat peste opinia publică, peste bunul simţ si l-a propus pe individul destituit de Pîntea, imediat după debarcarea ruşinoasă a lui Zubco, la funcţia în cauză. Conform ordinului semnat de procurorul general interimar, Andrei Pîntea, unul din motivele demiterii lui Viorel Morari a fost rata înaltă de persoane achitate de instanțele de judecată în dosarele instrumentate de Procuratura Anticorupție. Potrivit statisticilor, în 2012 au fost achitate 58 de persoane (comparativ cu 29 persoane achitate în 2011). „Este o cifră alarmantă în raport cu datele înregistrate de celelalte procuraturi teritoriale şi specializate din republică”, se menționa în comunicatul Procuraturii Generale de atunci. Ceea ce a declarat Procuratura este perfect adevărat, statistica nu poate fi îndulcită cu vorbe goale. Însă nu doar acesta a fost motivul demiterii lui Morari. Procurorii cunoşteau foarte bine relaţiile acestuia cu Păpuşarul şi Zubco, de aici şi schimbarea absolut logică şi normală. Şi atunci nu poţi decît să te cruceşti cum au putut siamezii să dezgroape cadavrul profesional al unui asemenea individ şi să-l propună la această funcţie cheie a procuraturii? De parcă societatea noastră ar fi compusă din maimuţe, nu oameni, pe care poţi să le manipulezi cu sforile circarului din culise!

Surpriză de mari proporţii, însă. Procurorii parcă s-au trezit din coşmarul justiţiei păpuşăreşti. Doar doi din cei 9 membri prezenţi la şedinţă au susţinut candidatura insului. Trebuie să specificăm că din Consiliul Superior al Procurorilor fac parte 12 membri, dintre care patru sunt cadre universitare, iar o funcţie este vacantă, deoarece Garaba, încălcînd Legea, nu a organizat alegerea celui de-al 12 membru timp de o lună de la vacanţa ei, care a survenit acum un an de zile! Prin urmare, din 11 voturi posibile teoretic, Viorel Morari a obţinut doar două!

Atunci s-a pus la vot cea de-a doua candidatură, a actualului procuror interimar, Ruslan Popov, un tip care se bucură de o mult mai multă autoritate în rîndurile procurorilor. S-au ridicat, iniţial, şapte mîini, inclusiv cea a lui Gurin. La un moment dat, acesta a şocat audienţa, declarînd că-şi retrage votul pentru Popov şi îl dă pentru… Morari. Care ar fi explicaţia? Simplă! În mod eronat, acesta şi Garaba consideră că pentru a fi ales, Popov avea nevoie de 7 voturi, adică 50 plus unu din 12 voturi teoretice. Consiliul, însă, din vina lui Garaba, are doar 11 persoane, prin urmare votul de trecere este de 6, adică de 50 plus unu din cei 11 membri existenţi.

Fără să ţină cont de matematica elementară, siamezii procuraturii au purces pe un drum absolut greşit şi au decis ca procurorul general, adică Gurin, să numească un şef interimar la Anticorupţie. Şi l-a şi numit. Ştiţi pe cine? Da, pe Eduard Harunjen. Cel cu palat de milioane, ridicat pe bani proveniţi din vînzarea… apartamentului. Mai e şi mincinos tipul, spune braşoave pentru proşti. Pe aceşti bani nici temelia castelului nu ţi-o poţi instala. De unde să aibă un procuror milioane, băi Ădic? Nu ne aiuri, că nu avem creier de găină! Presa a mai scris că acesta este unul dintre “procurorii care a fost supus unei proceduri disciplinare în legătură cu nimicirea dosarului penal pornit pe faptul decesului tânărului Ion Ţâbuleac, ca urmare a evenimentelor din 7 aprilie 2009, a fost recunoscut culpabil de comiterea abaterii disciplinare pentru «îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor de serviciu», fiind sancţionat disciplinar cu un «avertisment». Harunjen a contestat hotărârea Colegiului disciplinar, solicitând anularea acestuia. Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor a anulat Hotărârea Colegiului.”

(Vedeţi, insul a mai şi ascuns dosarele revoluţiei noastre anticomuniste, a slujit regimul comunist ca un robot. Să-ţi fie ruşine domnule Mihai Ghimpu, şi ţie Dorine, pentru că tăceţi ca nişte laşi şi lingăi ai lui Plahotniuc! Nu vă mai pasă de noi, cei pe care ne-aţi chemat în piaţă? Nu vă mai pasă de viitorul acestei ţări mutilate de cei doi bandismeni? Mi-e silă de voi, de minciunile şi promisiunile voastre electorale, am votat cu voi încă din 2007, dar de acum încolo vă trimitem la odihnă în anal-ele oligarhului . Acolo unde vă aşteaptă o altă lichea politică, Vladimir Filat, care şi ace(a)sta tace ca o cadînă obosită).

Adică Garaba l-a scos din rahatul turcesc, iar Gurin îl numeşte şef la Anticorupţie. Ce porcărie! Ce porcărie, domnule Gurin! Pentru asta am strigat de mi s-a rupt gîtul pe 6 şi 7 aprilie, ca acum să promovezi canaliile şi călăii revoluţiei noastre anticomuniste?!!!

Mass – media de la noi, din păcate, nu este întotdeauna bine informată. Dacă cineva ar dori să facă o investigaţie de presă serioasă, temeinică, vai!, ce ar afla! Individul acesta nu doar că a fost clientul Comisiei de disciplină. El chiar a fost dat afară din procuratură. Un fost procuror general, care, deocamdată, nu doreşte să i se dea numele, i-a făcut vînt cu un şut în fund acum circa zece ani pentru că ar fi luat mită… 250 de mii de dolari!

Să zicem că pentru bandiţii de la putere nici acesta nu este un argument. Pe lîngă cît hoţesc ei, un 250000 de dolari nu încape nici pe-un dinte! Dar parcă la un moment dat plăvanii ăştia strigau de li se uscau ombilicurile: “Moldova fără comunişti!” Verde pentru hoţi, galben pentru albaştri. Mai pe scurt, promiteau că vor nimici tot ce e comunist, în primul rînd pe colaboraţioniştii de soiul lui Gurbulea, Mejinski, Melniciuc, Igor Popa şi alţii ca ei. Nu asta ne promiteai, tavarisci Ghimpu, nu cu asta ne ademeneai, Dorine? Şi ce se întîmplă după patru ani de jaf din toate poziţiile? Nimic! Toţi sunt bine mersi. Prosperă. Se scaldă în lapte şi unt. Moş Ghimpu face băi şi ia interviuri de la Burebista. Dorin călătoreşte şi se însoară. Şi mutilează Chişinăul. Ce meşteri! Iar lichelele comuniste avansează ca nişte gîndaci de Colorado pe scările carierei. E linişte, nu se aude nici musca la furat. Doar că Gurin – democratul, anticomunistul, fostul vicepreşedinte al partiduţului lui Godea, alt ţînţar de soi al Păpuşarului, îl numeşte pe un oarecare Harunjen procuror şef interimar la Procuratura Anticorupţie.

Stai, domnule, că nu e un oarecare. E timpul să-ţi alegi cuvintele. Ădic nu e un “oarecare”, e chiar cumătrul adevărat şi plenipotenţiar al lui Gurbulea, ex procurorul general al Partidului Comunist! Ce naiba.

Ptiu!

Viorel Ciobanu

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri