2Ziua de ieri a fost declarată zi de doliu național în Olanda, țara care a pierdut cei mai mulți cetățeni în tragicul accident – 193 de victime. Timp de cinci minute, înainte de aterizarea avionului, au răsunat clopotele de la bisericile din întreaga țară. Toate sicriele au fost duse la o bază militară din sud-estul Amsterdamului, acolo unde în timpul apropiat va începe procedura de identificare a victimelor catastrofei aviatice.

Presa internațională scrie că porțiunea de 100 de kilometri de la aeroport până la baza militară, la care au fost depuse trupurile neînsuflețite, a fost ieri închisă pentru restul unităților de transport.

La Amsterdam, mii de oameni îmbrăcați în alb au participat la un marș al tăcerii în memoria victimelor.

Aceeași atmosferă apăsătoare este și în Australia, țara care a pierdut 39 de cetățeni. Peste 1200 de australieni s-au rugat ieri la Catedrala Sf. Paul din Melbourne pentru sufletele celor 298 de victime.

Potrivit autorităților din Olanda, în această după amiază, la Eindhoven urmează să ajungă alte două avioane cu alte 60 de sicrie ale victimelor accidentului produs pe 17 iulie, în estul Ucrainei.

1

3

4

 

5

6

7

 

sursa: zugo.md

(199 accesari)