crinCrin Adrian Duicu nu este un necunoscut nici pentru Crin Antonescu, care l-a întâlnit şi el pe şeful CJ Mehedinţi, acum arestat într-un dosar corupţie, în timpul campaniei electorale pentru locale în 2012. „Un pesedist, un candidat USL”, a fost prima impresie a şefului liberalilor, care a susţinut la GÂNDUL LIVE că ulterior l-a reevaluat pe Duicu în care a descoperit„ tânăr lider PSD de modă veche, extrem de energic în a încerca să ia tot ce înseamnă putere şi influenţă în judeţ”. Antonescu a precizat că a avut şi o discuţie telefonică cu şeful CJ Mehedinţi pe „subiectul Stănişoară strict, în care a fost corect”.

Liderul PNL a criticat dur poziţionarea premierului Victor Ponta de partea baronilor, susţinând că acesta transmite justiţiei mesajul „luaţi mâna de pe pesediştii mei”, iar colegilor de partid că „le vine de hac” celor care îi anchetează. Cu toate acestea, Antonescu a admis că există şi dosare politice, dând exemplul lui Adrian Năstase un dosar „în jurul căruia s-a învârtit nefiresc de multă politică”. Pe de altă parte, liderul PNL a interpretat ironic mesajul de retragere postat de Victor Ponta pe Facebook, susţinând că dezbaterea a parazitat problemele reale, scoţându-i în fată şi pe „baronii orfani” care îi cer premierului să nu plece.
Crin Antonescu a declarat, marţi seară, la GÂNDUL LIVE, că s-a întâlnit o dată cu Adrian Duicu, seful arestat al CJ Mehedinţi,în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„Pe domnul Duicu l-am întâlnit în campania electorală, era candidatul USL acolo. Nu cunoşti omul dincolo de a te urca cu el pe o scenă După aceea am început să aud de domnia sa el în sensul unui tânăr lider PSD de modă veche, extrem de energic în a înecerca să ia tot ce înseamnă putere şi influenţă tot ce e în judeţ”, a explicat şeful PNL.

Antonescu a precizat că ulterior a avut o discuţie telefonică cu Duicu, în contextual în care Mihai Stănişoară venise de la PDL la PNL, ira în Campania electoral îi fusese adversar. „Am avut o convorbire telefonică cu domnul Duicu în contextul scandalului Stănişoară, discuţie în care domnul Duicu a fost corect. Avea şi dreptate, mi-a zis cum face eu că l-aţi luat pe Stănişoară şi eu m-am bătut cu Stănişoară aici”, a povestit liderul PNL.

Antonescu a criticat dur reacţia premierului Victor Ponta faţă de anchetele DNA ce îi vizează pe baronii PSD, calificând drept „scandaloasă comparaţia sugerată cu oamenii morţi la Revoluţie”.

„Domnul Duicu e arestat preventiv, e o sentinţă, e un judecător, nu e doar o acţiune a parchetului. Domnul Mazăre e la DNA la ora la care vorbim, poate să plece acasă, nu ştiu. Pe această situaţie, am primul ministru care iese şi spune „Fraţilor, sunt alături de voi, sunteţi nevinovaţi, e clar aţi fost luaţi de procurori pentru că aduceţi foarte multe voturi”. Încep comparaţii teribile cu cei 7,4 milioane de aoameni, cu oamenii care au murit la Revoluţie. Primul ministru denunţă o justiţie partizană în ţara lui”, a spus Antonescu, susţinând că, dacă se întâmplă „un lucru aşa de îngrozitor” în tar ape care o conduce, premierul ar fi putut să aibă o discuţie cu ministrul justiţiei în care să reclame politizarea din sistem. ”Nu se întâmplă asta, ba chiar, ministrul justiţiei, subaltern al domnului Ponta iese şi spune că nu e nimic politizat”, a comentat Antonescu, interpretând declaraţiile premierului ca un „mesaj către judecători „luaţi mâna de pe pesediştii mei”, iar către baroni „le venim de hac” celor care fac anchetele.

„În jurul dosarului Năstase s-a învârtit nefiresc de multă politică”

Cu toate acestea, Crin Antonescu crede că anumite dosare sunt politice, dând exemplul celui al lui Adrian Năstase. „ În general, cred că sunt dosare politice. Există dosare, clasic dosarul Năstase, în legătură cu care comentariile atitudinele şi ale lui Traian Băsescu, ale unora din PSD şi uneori ale mele, ale unor mai mari ai Justiţiei, în timpul în care se derula acel proces nesfârşit, au denotat influenţe şi interese politice. E un dosar în jurul căruia s-a învârtit nefiresc de multă politică”, a afirmat liderul PNL.

La insistenţele moderatorului, de a explica dacă este un dosar politic sau unul politizat, Antonescu a evitat un răspuns tranşant: „Atât am avut de spus”.
Liderul PNL a inclus în cartegoria acestor dosare şi p cel care îl priveşte pe Liviu Dragnea, anchetat pentru fraude la referendum, cu precizarea că poate fi catalogat drept politic în condiţiile în care se va demonstra că singurele acuzaţii ce I se pot adduce e că a trimis nişte SMS-uri.
În ceea ce-l priveşte pe seful liberal al CJ Botoşani, Florin Ţurcanu, condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, seful liberalilor a spus că nu va lua vreo măsură împotriva sa de vreme ce instanţa nu i-a interzis rămânerea în funcţie.
Ponta şi „baronii orfani”

Catalogându-l pe Victor Ponta drept „omnivor”din punct de vedere politic, Crin Antonescu a catalogat dezbaterea creată în jurul postării pe Facebook a premierului privind retragerea din politică drept o temă parazitară, care a scos la iveală specia „baronilor orfani”.
„Discuţia care este o construcţie politică ce parazitează problemele reale, să facem o situaţie din asta în care pesediştii si pesedistele să plângă pe străzi, „Victore, cui ne laşi?”, baronii jumătate „pleacă odată”, jumătate „vai, vino încoace!”, baronii orfani ”cui ne laşi”, acestea sunt lucruri nedemne”, a spus Antonescu.

sursa: gandul.info

(132 accesari)