-0.7 C
Chișinău
duminică, 23 ianuarie, 2022

Cum Filip justifică tăinuirea raportului Kroll 2: „90 la sută dintre numele care se găsesc aici sunt oameni absolut oneşti”

Must read

Comentarii recente

Premierul Pavel Filip consideră că nepublicarea raportului Kroll 2, care conţine numele celor implicaţi în frauda bancară, este o decizie corectă. Mai mult, şeful Guvernului consideră că majoritatea celor pomeniţi în investigaţie sunt „oameni absolut oneşti”.

„Trebuie să se dea cu părerea instituţiile de forţă, în primul rând Procuratura Generală. Cred că a fost o abordare corectă. Aţi văzut ce au spus şi cei de la Kroll. Dacă ar fi să facem publice toate toate numele care se găsesc în acest raport, 90 la sută dintre acestea sunt oameni absolut oneşti, dar care pur şi simplu au fost în acest circuit. De aceea nu pot fi făcute publice aceste nume”, a declarat Pavel Filip.

Precizăm că Banca Naţională a Moldovei a publicat, vineri seara, o sinteză a investigaţiei fraudei bancare, pe care susţine că a primit-o împreună cu cel de-al doilea raport de la companiile Kroll şi Steptoe & Johnson.

Sinteza conţine 57 de pagini şi opt capitole care descriu metodologia investigaţiei internaţionale, analiza expunerilor băncilor fraudate în perioada 2012-2014, legătura grupului Shor cu acţionariatul băncilor fraudate, mecanismele de spălare a banilor şi destinaţia fondurilor frauduloase.

Potrivit experţilor economici, cel de-al doilea raport Kroll demonstrează faptul că BNM şi CNA nu şi-au făcut treaba pentru a evita frauda bancară, iar toate acţiunile concertate ar fi avut protecţie politică.

Sursa:jurnal.md

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri