Colaj plaha, filea vovaNu știu dacă mai avea cineva vreo îndoială că după 30 noiembrie vom avea o alianță „proeuropeană” pentru Plahotniuc. Absolut toate indiciile duc spre o creatură politică monstruoasă, de care vorbesc de câteva luni, formată din PCRM, PD și PLDM.

Prestanța de aseară a lui Voronin de la postul de știri al lui Plahotniuc, adus acolo pentru a isteriza și mai mult poporul în legătură cu „pericolul rusesc”, mă convinge încă o dată că din liderul de alta dată al comuniștilor nu a mai rămas decât umorul de prost gust, bădărănesc pe alocuri, atât de agreat de o mare parte din moldoveni.

Voronin de astăzi nu a ajuns decât o sculă propagandistică a lui Plahotniuc, așa cum a fost până în 2013 Ghimpu și așa cum sunt, din 2013 și până în prezent, Leancă și, în special, Filat.

Uitându-mă la Voronin de aseară de la Publika TV l-am văzut pe Filat de acum câteva zile de la TV 7. Doi indivizi care până și aroganța și-au pierdut-o, atât de jalnici ajungând. Același discurs patetic, populist, lipsit de orice substanță. Aceeași teamă vădită de a spune ce vor face după 30 noiembrie.

La fel cum Filat a fost hărțuit și distrus de Plahotniuc în 2013, când a trimis peste el, la guvern mascații, când a scos în public discuțiile sale telefonice și când l-a amenințat cu înregistrări video din avionul cu care-și purta amanta la Geneva sau Paris, așa a fost distrus și Voronin.

La Voronin a mers o altă strategie. Aducerea fiului său Oleg la fostul CCCEC, pe care l-a ținut ore în șir în sala de interogatorii fără a discuta cineva cu el. Distrugerea PCRM-ului, prin cumpărare periodică a câtorva membri, care să voteze în Parlament așa cum își dorește Al Capone de Grozești. Amenințarea din 2010 cu retragerea imunității și deschiderea unui dosar penal. Presiuni periodice asupra fiului său și a afacerilor acestuia.

Plahotniuc a profitat din plin, controlând justiția și mass-media, de faptul că acești doi indivizi sunt șantajabili. Le-a găsit punctele slabe, a profitat de ele, i-a șantajat și i-a făcut cățelușii săi.

Dacă Voronin de ani buni se teme să vorbească de Plahotniuc, încruntându-și fruntea și cerând schimbarea subiectului, exact la fel face de vreun an și ceva Filat. Mai exact din momentul în care a fost umilit în ultimul hal, cerându-și scuze public pentru că a spus despre Plahotniuc că este un infractor, locul căruia este la pușcărie.

De ce nu aveți dreptul să comparați Moldova cu România

Trompetele lui Plahotniuc și Filat din presă cântă fals de dimineață până seară că trebuie și de această dată să votăm cu ei. Să acceptăm chiar și o alianță a acestora doi cu Voronin, pentru că „doar așa ne vom apropia de Europa” și îi vom băga mai apoi la pușcărie.

Aceste trompete chiar fac o comparație cu România, cum cică acolo corupții au fost băgați la pușcărie după ce țara vecină a devenit membră a UE. Ba mai mult chiar, ei merg până la absurdul de a afirma că cei care au integrat România în UE ajung astăzi la mititica.

Doar că aceste trompete, fie din necunoaștere, fie din rea voință, uită să spună că în 2004 în România s-a produs schimbarea. Că puterea a fost preluată de „Alianța DA”, formată din PD și PNL. Că președinte a fost ales Traian Băsescu, că premier a devenit Tăriceanu și că ministru al Justiției a ajuns Monica Macovei. Tot ce vedem astăzi în România se datorează anume acelei schimbări din 2004. Cei băgați astăzi la pușcărie, ajung acolo în baza unor dosare începute încă din 2005, 2006 sau 2007.

În 2004 România a adus schimbarea, iar ea a fost pusă în practică de niște oameni curajoși, care au eliberat justiția și au făcut ca astăzi Bucureștiul să fie dat drept exemplu de Bruxelles și Washington.

Noi, în 2009, când am crezut că facem schimbare, am adus la putere indivizi la fel de corupți precum cei de până la 2009. În 2010 am perpetuat mafia, iar acum suntem îndemnați să o menținem la putere pentru încă 4 ani. Să votăm pentru o alianță pentru Plahotniuc, cu Lupu, Filat și Voronin sau Ghimpu. Că de nu, suntem amenințați cu dodoni și rinați, creații tot ale lor în cei 5 ani de dezmăț la guvernare.

Înainte însă de a vota cu vreunul dintre aceștia vă invit să urmăriți aceste trei materiale video, iar apoi să vă întrebați ce fel de integrare europeană pot face aceștia.

Să încercați să-i comparați pe Plahotniuc, Filat și Voronin cu Băsescu, Tăriceanu sau Monica Macovei…

Sursa: independent.md

(120 accesari)