29.4 C
Chișinău
joi, septembrie 16, 2021

Cum a fost învins Vlad Plahotniuc de Platforma DA?

Must read

big-urmatorul-protest-al-platformei-da-va-avea-loc-pe-6-septembrie-autoritatile-au-obstructionat-mitingul-planificat-pentru-27-august.pngProtestele din acest an care au zguduit Chișinăul au fost niște acțiuni frumoase. Moldovenii mei m-au surprins. Credeam sincer că nimeni nu va mai ieși în stradă după evenimentele din 7 aprilie 2009.

Politicienii aduși la putere de valul revoltei au dezamăgit oamenii. Au furat, au furat, au furat și… fură și acum. Din fericire, moldovenii mei au depășit dezamăgirea și au demonstrat că încă mai au spirit civic. Mă închin în fața lor. S-au adunat cu miile în PMAN. Și nu o dată. La cât de dezamăgită este Moldova, eu zic că au fost enorm de mulți oameni.

Oamenii nu au fost înfrânți de mașina administrativă, de mașina de propagandă a partidelor din așa-numita Alianță pentru Integrare Europeană. Aici mă refer nu doar la PD. Și PLDM, până să fie încarcerat Filat, și PL s-au opus protestelor. Cu poporul nu te pui, domnule Plahotniuc, domnule Filat, domnule Ghimpu. Nu poți lupta cu proprii cetățeni. Ce naiba, cum nu ați înțeles încă așa ceva? Dar între timp Filat a fost arestat. Dintr-odată toată presa verde nu a mai atacat protestele. S-a simțit chiar o susținere. Prea târziu. Nici Ghimpu nu a mai fost prostul satului să se certe cu protestatarii, nu a mai venit cu camioane în PMAN. De ce să-și riște procentele care îl bagă la limită în Parlament? A rămas doar PD. Pe Vlad Plahotniuc nu l-a învățat nimeni că a te retrage înseamnă A TE RETRAGE CU TOT CU ARMATĂ, NU DOAR DE OCHII LUMII, ÎN UMBRĂ!

Așadar, doar Partidul Democrat a rămas să lupte cu proprii cetățeni. De-a lungul vremii am observat că s-au încercat multe tactici, chestii de propagandă care să se compromită aceste proteste. Am fost speriați cu inevitabila venire a partidelor pro-ruse. Apoi au fost create proteste paralele, Dodoniști plus Renați – niște copii palide a ceea ce se întâmpla în PMAN.

Dar s-a văzut și fără dronă că acestor protestatari le lipsea acea sinceritate, acea scânteie în ochi, acea nemulțumire reală. Ca să-l parafrazez pe domnul nepreședinte Rață Mută: ”ei nu aveau ceea nu aveau…” Fără succces, așa că propaganda, prin gurițele aurite ale bloggerilor, analiștilor, a început să-i atace pe rând pe liderii protestelor. Au fost exploatate la maximum legăturile cu persoane mai mult sau mai puțin dubioase, mașinile pe care și le cumpăraseră, poze cât de cât compromițătoare.

S-a încercat cearta moldovenilor cu pronunțate sentimente unioniste cu anumiți lideri ai protestelor. Apoi ni s-a spus că vor reveni în politică frontiștii, în frunte cu Iurie Roșca. Am mai fost speriați cu alți oligarhi care urmează, cică, să fure la fel de mult ca Plahotniuc sau Filat. Cireașa de pe tort a fost teoria conspirației KGB-iste. Dintr-o dată toți bloggerii nobili au început să invoce pericolul KGB. Ca un fir roșu găsești această teorie pe toate blogurile despre care știți că sunt ”nobile”.

Care a fost rezultatul acestor presiuni uriașe? Anume ele i-au întărâtat pe oameni, iar protestele au luat și mai tare amploare. În loc să distrugă liderii protestelor, bloggerii, jurnaliștii, televiziunile nobile i-au făcut celebri. Liderul protestelor a devenit extrem de popular. Platforma DA s-a transformat în partid, iar domnul Plahotniuc… nu înțelege unde a greșit. Repet, domnule Plahotniuc, ai luptat împotriva poporului. Nu știu ce o să facă Platforma DA cu popularitatea asta pe care au dobândit-o grație lui Vlad Plahotniuc.

Sper totuși că Andrei Năstase să înțeleagă un lucru extrem de important: Platforma DA l-a învins pe domnul Plahotniuc. Acum dușmanul nu este nici PD, nici PLDM, nici PL. Dușmanul Platformei este… Platforma DA. Dacă va călca pe aceleași greble ca nesimțiții și hoții care chipurile ne-au dus în Europa, vor fi măturați de o nouă revoltă populară. Despre ce greble este vorba? Vă spun în alt articol…

Sursa:cojocari.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri