-4.8 C
Chișinău
joi, 9 februarie, 2023

CSP va selecta astăzi un candidat la funcţia de procuror general interimar

Must read

Comentarii recente

Consiliul Superior al Procurorilor se întruneşte astăzi în şedinţă, pentru a selecta un candidat la funcţia de procuror general interimar, aşa cum prevede legea cu privire la Procuratură. Decizia ar fi fost luată de membrii CSP, după ce aceştia nu ar fi avut cvorum pentru a se întruni marţi seara şi a decide asupra respectivului subiect. Declaraţii în acest sens au fost făcute de ministrul justiţiei, Sergiu Litvinenco„Am constatat că nu avem cvorum. Suntem şapte persoane, respectiv, am convocat şedinţa Consiliului pentru mâine la ora 10.00. La ora 08.00, cineva din cadrul Consiliului, care activează permanent, va depune o cerere oficială la aparatul Consiliului şi va solicita ca să fie invitaţi ceilalţi membri ai Consiliului”, a declarat Sergiu Litvinenco într-o intervenţie pentru jurnalişti, notează IPN.

Ministrul justiţiei mai spune că, în şedinţa de marţi seara, a fost un schimb de opinii despre persoana care ar putea ocupa funcţia de procuror general interimar, dar nu are acordul altor colegi pentru a oferi detalii.

Necesitatea convocării şedinţei CSP a survenit după ce în privinţa procurorului general Alexandr Stoianoglo a fost pornită urmărirea penală pe patru capete de acuzare: abuz în serviciu, depăşirea atribuţiilor de serviciu, coruperea pasivă şi darea declaraţiilor mincinoase în faţa unui organ competent. La biroul acestuia au avut loc percheziţii, după care a fost reţinut pentru 72 de ore şi escortat în izolatorul de detenţie preventivă.

Deşi legea prevede că CSP se convoacă în şedinţă în 5 zile de la intervenirea unei astfel de situaţii, ministrul justiţiei, Sergiu Litvinenco, consideră că este nevoie de convocarea unei şedinţe extraordinare a CSP cât mai curând pentru a selecta şi a propune preşedintelui ţării un procuror general interimar.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri