4.1 C
Chișinău
vineri, 3 decembrie, 2021

CSP a iniţiat procedura de evaluare a performanţelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo

Must read

Comentarii recente

Consiliul Superior al Procurorilor a iniţiat astăzi procedura de evaluare a performanţelor Procurorului General suspendat şi cercetat penal, Alexandr Stoianoglo.

Ministrul Justiţiei, Sergiu Litvinenco, a afirmat în cadrul discuţiilor că Regulamentul privind procedura de evaluare a performanţelor va fi publicat pe pagina web a CSP, pentru ca documentul să fie dezbătut de societatea civilă, relatează Radio Chişinău.

În cadrul şedinţei CSP, ministrul a subliniat că proiectul regulamentului derivă din procedurile standard de evaluare care sunt aplicabile atât procurilor cât şi altor categorii de funcţionari şi demnitari.

„Sunt stabilite criteriile de evaluare, indicatorii de performanţă care ajută la procesul de evaluare. Este stabilită procedura, cum funcţionează Comisia de evaluare, cum se contestă rezultatele.”, a afirmat Sergiu Litvinenco. 

CSP va solita şefului statului, Ministerului Justiţiei, Consiliul Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Procurorilor şi Procurorului General să propună câte un membru în comisia de evaluare a performanţelor şefului suspendat al Procuraturii.

Regulamentul şi componenţa Comisiei de evaluare ar urma să fie aprobate în şedinţa CSP din 18 noiembrie.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri