23.2 C
Chișinău
luni, 26 septembrie, 2022

CSM BUCUREȘTI A CÂȘTIGAT FINALA LIGII CAMPIONILOR LA HANDBAL FEMININ

Must read

Comentarii recente

csm bucurestiCSM București a câștigat, duminică seara, la Budapesta, finala Ligii Campionilor la handbal feminin, pe care a disputat-o cu formația maghiară Gyor. Victoria a venit după o partidă extrem de strânsă, care a intrat în prelungiri, pentru ca în final departajarea să se facă prin lovituri de la 7 metri.

Ca o coincidență, victoria vine la 30 de ani și o zi după ce o astfel de bucurie imensă era adusă, în fotbal, de Steaua București, în meciul contra Barcelonei, partidă decisă tot prin lovituri de departajare, care i-au adus celebritate mondială portarului Helmuth Duckadam.

CSM București este prima echipă românească de handbal feminin care ajunge la o astfel de performanță. Este cu atât mai lăudabil cu cât CSM Bucureşti se află la prima participare din istorie în Liga Campionilor. CSM Bucureşti este, de altfel, prima echipă românească, după Oltchim Râmnicu Vâlcea, care a reușit să ajungă în finala Ligii Campionilor. Era o performanţă foarte mare însuși faptul că a ajuns în Final Four-ul competiţiei

Prima repriză a partidei de la Budapesta a fost extrem de echilibrată. Isabelle Gulden a dat opt goluri din opt aruncări pentru CSM, care la pauză a condus cu 13-12.

În a doua repriză, CSM a condus cu 14 la 12 şi 19 la 18, dar Gyor a revenit de fiecare dată şi a preluat avantajul. Campioana Ungariei s-a distanţat chiar şi la două goluri, dar a venit rândul jucătoarelor noastre să revină pe tabelă. Isabelle Gulden a egalat la 21.

Cu 30 de secunde înainte de final, Gyor a primit 7 metri, iar Gorbiţ a înscris pentru 22 la 21. La ultimul atac, Torstensson a marcat pentru CSM şi a trimis finala în prelungiri.

După cele două reprize de prelungiri, scorul a fost tot egal, 25 la 25 şi finala s-a decis la lovituri de la 7 metri.

Sursa:digi24.ro

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri