6.2 C
Chișinău
vineri, 24 martie, 2023

CSE: Pe perioada stării de urgență, nu vor putea fi suspendate actele de numire și eliberare din funcție a demnitarilor publici

Must read

Comentarii recente

Potrivit unei dispoziții din 17 noiembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a dispus că, pe perioada stării de urgență, nu vor putea fi suspendate actele de numire și eliberare din funcție a demnitarilor publici.

Prin derogare de la art. 171 alin. (5), art. 172 și 214 din Codul administrativ, pe perioada stării de urgență nu pot fi suspendate actele administrative individuale prin care s-a dispus eliberarea din funcție a unei persoane cu funcţie de demnitate publică și actele administrative individuale prin care o persoană a fost numită într-o funcție de demnitate publică, scrie agora.md.

Totodată, pe perioada stării de urgență nu poate fi dispusă întoarcerea executării cu referire la actele administrative individuale prevăzute care au fost puse în executare între timp.

Dispoziția CSE a intrat deja în vigoare. Amintim că dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri