-1.7 C
Chișinău
marți, 31 ianuarie, 2023

Crucifixul instalat la MAI de cei doi mitropoliți a fost scos. Reacția lui Andrei Năstase: „Mă tem că într-o bună zi vor dori să ne scoată și crucile de la gât”

Must read

Comentarii recente

Crucifixul instalat la MAI de cei doi mitropoliți ai Moldovei și Basarabiei ca un gest de unitate creștină, a fost scos astăzi și dus la biserica Sfântul Dimitrie cel Nou din cartierul Telecentru al Capitalei. Fostul ministru de Interne, Andrei Năstase a reacționat și spune că pe marginea acestui caz există două hotărâri ale CSJ, una care i-a dat câștig de cauză și alta care a dispus scoaterea Crucifixului, dar actuala guvernare s-a grăbit să o execute pe cea din urmă, chiar dacă, ieri, a depus o cerere de revizuire în instanță.

„Procesul Cricifixului a fost câștigat de umila mea persoană în instanțele de judecată. În momentul în care un consiliu împotriva discriminării,  un consiliu inexistent până în momentul în care am instalat un Crucifix la MAI, a emis o decizie, iată în acel moment m-am adresat în instanțele de judecată și m-am bătut cu ei până la CSJ unde am câștigat procesul. MAI condus astăzi nu mai știu de cine, de președinte, de prim-ministru, de un om din spate, numai Dumnezeu știe de cine, iată acest MAI în loc să aleagă hotărârea din iulie rămasă definitivă și irevocabilă în cazul Crucifixului, au mers mai departe și cel mai probabil demonstrând insuficiență de diligență și de aplecare asupra acestui proces au pierdut până la CSJ și s-au grăbit să execute cea de-a doua hotărâre știind că există pe acest caz o hotărâre care spunea că în acțiunile fostului ministru Andrei Năstase și in instalarea acestui Crucifix nu există nimic discriminatoriu. Altfel spus, avem o hotărâre de judecată în interior aici în R. Moldova care spune că instalarea unui Crucifix la MAI nu e discriminatorie, avem o jurisprudență serioasă la CtEDO care spune foarte și foarte clar că instalarea unui Crucifix într-un spațiu public nu prezintă niciun fel de discriminare.(….) Cum e posibil să fie discriminatoriu instalarea unui crucifix la Ministerul de Interne în momentul în care peste 90 și ceva la sută dintre cetățeni ai acestei țări poartă la gât o cruce. Mă tem că într-o bună zi vor veni antihriștii și vor dori să ne scoată crucile de la gât,” a declarat Andrei Năstase.

Crucifixul instalat în sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost scos. Crucea a fost dusă la biserica Sfântul Dimitrie cel Nou din cartierul Telecentru al Capitalei.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri