7.2 C
Chișinău
sâmbătă, 4 decembrie, 2021

Criza gazelor la Bălți: Nu au căldură patru instituții medicale, șaptesprezece școli și trei grădinițe

Must read

Comentarii recente

Municipiul Bălți se confruntă cu o criză creată de insuficiența combustibilului. Cel puțin, aceasta reiese din informațiile parvenite de la CET-Nord.

Directorul CET-Nord a informat conducerea municipiului că presiunea gazelor în conducta de aprovizionare a regiunii de nord a scăzut la minim, iar consumul este limitat. Din acest motiv, mai multe spitale, dar și instituții școlare și preșcolare din oraș nu sunt conectate la căldură, transmite Tv6.md.

Marian Brînză, director CET-Nord: „Am început să conectăm mai întâi obiectivele sociale, dar nu putem finaliza procesul din cauza limitării consumului de gaze. În situația actuală, nu putem conecta mai mulți consumatori din cauza că presiunea gazului natural din sistem nu ne permite să creștem consumul. Deocamdată, încă putem menține consumatorii conectați, stăm la limita consumului”.

Directorul CET-Nord, Marian Brînză, a mai declarat că așteaptă o decizie de la ”Moldovagaz” și, în funcție de aceasta, se va putea opri sau continua sezonul de încălzire.

De asemenea, funcționarul a anunțat că CET-Nord nu poate folosi combustibili alternativi, cum ar fi păcura.

La moment, în municipiul Bălți nu au căldură patru instituții medicale, nouă școli profesionale, trei grădinițe și opt școli.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri