-1.2 C
Chișinău
sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Criza din Crimeea este un test pentru Europa, apreciază Cameron

Must read

Comentarii recente

David-Cameron-11Premierul britanic David Cameron a apreciat, într-un interviu pentru ediţia de marţi a cotidianului german Bild, citat de Mediafax, că situaţia tensionată din Crimeea „este un test pentru Europa”.

„Criza din Crimeea este, cu siguranţă, un test pentru Europa. Da, suntem alături de poporul ucrainean şi dreptul lor de a-şi decide viitorul. Şi nu, nu vom accepta ca Rusia să încalce suveranitatea Ucrainei (…). Suntem uniţi, împreună, pentru drepturile Ucrainei! Vom impune sancţiuni dure dacă Moscova nu îşi schimbă direcţia”, a spus Cameron.

De asemenea, premierul britanic a condamnat cu vehemenţă acţiunile Rusiei în Crimeea, pe care le-a calificat drept o „încălcare a dreptului internaţional”.

Cameron, care a inaugurat duminică seara, împreună cu Angela Merkel, cel mai mare salon high-tech, Cebit, la Hanovra (nord), a lăudat eforturile cancelarului german în vederea soluţionării crizei ucrainene. „Face o muncă fanastică!”, a declarat el.

În plus, el a apreciat că Germania, în calitate de putere dominantă în Europa, cu o economie puternică şi o reţea diplomatică solidă, joacă un rol major în criza ucraineană.

Întrebat de Bild în legătură cu comparaţia făcută recent de fostul şef al diplomaţiei americane Hillary Clinton între Vladimir Putin şi Adolf Hitler, David Cameron s-a arătat sceptic, apreciind că paralele istorice sunt uneori inutile.

Fostul secretar de Stat american Hillary Clinton a comparat intervenţia rusă în Crimeea cu invaziile naziste de la sfârşitul anilor 1930 în ţări europene, inclusiv în România, într-un interviu acordat publicaţiei americane Press Telegram.

- Advertisement -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img

Ultimele știri